avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT AJUTORRR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT AJUTORRR

pe o colega vor sa o dea afara ptr necompetente profesionala. Problema este ca, eu in calitate de IRU am omis sa ii modific fisa de post .Adica ea are functia de economist dar trece de la CFI la departament contabilitate. Vor sa ma dea afara ptr aceasta problema. Ce pot sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: INOCENTIA ZISSU , Consilier juridic 09:42, 2 Octombrie 2009
In Codul Muncii Art. 263. - (1) Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.
(2) Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.

Sa va dea afara pe ce motiv,necorespundere profesionala sau ca si sanctiune disciplinara?In ambele cazuri sunt proceduri ce trebuiesc urmate.
Mare atentie la ceea ce semnati.
Dvs. trebuie sa aveti decizia de trecere de pe un post pe altul, asa cum a hotarat conducerea.
Fisa de post insa nu o faceti dvs. I.R.U. sau sa o "modificati". Fiecare sef de birou, face fisa pt oamenii din subordine. Este imposibil, din punctul meu de vedere, sa faceti dvs. fisele de post pt ca sunt cerinte si atributii specifice si fiecare specialist urmareste un anumit specific (tehnic, economic, medical etc.) deci daca o faceati singur tot prost o faceati. Asa ca, "cinstitul Iago" nu sunteti dvs. este altcineva.
Iar faptul ca colega nu are fisa de post semnata, pt atributiile din contabilitate, este un impediment foarte grav, pt ca intr-adevar unitatea nu poate lua masuri fata de ea.
Inocentia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul o companie sa acorde avertismente angajatilor pentru ca nu au atins unul sau mai multi indicatori care initial au fost doar orientativi ? mfa_ro mfa_ro Societatea la care lucrez isi desfasoara activitatea in comert,pentru o serie de bonusuri care se pot acorda trebuiesc atinsi anumti indicatori( de ex : ... (vezi toată discuția)
Verificare cunostiinte ContSters74221 ContSters74221 Buna ziua! Doresc raspunsul unui specialist in ceea ce priveste urmatoarea speta: se poate retrogada din functie un angajat ,caruia, i sa dat o textare din ... (vezi toată discuția)
Neasumarea atributiilor goplanet goplanet Locul de munca nu este specificat pe contractul de munca (s-au gandit inca de la angajare ca vor muta angajatii in interiorul institutiei intre servicii, ... (vezi toată discuția)