avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua, nu stiu cum se procedeaza.
Vreau sa imi dau demisia pe data de 11.09.17 dupa ce iau salariul. Nu stiu cum sa scriu in demisie... "... sa incetati contractul incepanda cu data de 11.09.17, urmând 15 de zile calendaristice in preaviz." Sau "...sa incetati contractul începând cu 01.10.17" si pana atunci sa stau in preaviz. Adica de pe 11 plana pe 30 septembrie sa stau in preaviz si de pe 1 sa plec...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:23, 1 Septembrie 2017
D E M I S I E
Subsemnatul (a) _______________________________________, salariat la
___________________________________, în functia de ____________________,
va rog sa luati act de demisia mea, urmând sa încetez activitatea la data de
01.10.2017.
Perioada de timp dintre prezenta notificare si data încetarii activitatii reprezinta
preavizul de ...... zile calendaristice prevazut în contractul individual de munca.
În
cazul în care doriti sa renuntati partial sau total la preaviz va rog sa-mi comunicati.

Data _______________ Semnatura __________________
Si timpul ala in care eu stau in preaviz trebuie sa fiu platit?
Art.81 alin.5 C.mun. prevede ca, pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.

Prin urmare, salariatul are dreptul la salarizare pentru munca depusa in perioada de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie preaviz zile de concediu toth_bianca toth_bianca Buna ziua Ma puteti ajuta va rog cu un model de demisie? Pe 30martie urmeaza sa plec din tara si trebuie sa imi scriu demisia cu previzul de 20de zile si ... (vezi toată discuția)
Incetare cim conf art 81 alin 7 anieta anieta Buna ziua inca o data, Revin cu o alta intrebare, cu privire la incetarea CIM conf. art 81 alin 7 din Codul Muncii: Se poate face incetarea CIM a unui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in cazul in care doresc sa-mi dau demisia, ce data ... lori30 lori30 Buna ziua! In cazul in care doresc sa-mi dau demisia, ce data ar trebui sa trec in cererea de demisie cu preaviz? Am cautat pe internet modele de astfel de ... (vezi toată discuția)