avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz concediere in cazul C.I.M pe o perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz concediere in cazul C.I.M pe o perioada determinata

In cazul unui contract individual de munca pe o perioada determinata se aplica pravizul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:28, 1 Septembrie 2017
Da, se acorda preaviz in caz de demisie sau concediere in baza art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 C.mun.
Contractul individual de munca pe o perioada determinata inceteaza de drept la data incrisa in contract. Dar, intrucat Codul muncii nu distinge, este necesara respectarea termenului de preaviz, indiferent daca durata contractului individual de munca este sau nu determinata.
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2017
emil6702, utilizator
LigiaStoica a scris:

In cazul unui contract individual de munca pe o perioada determinata se aplica pravizul?

Nu se acorda preaviz , in alte situatii de incetare a c.i.m. decat in cele mentionate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sunt pensionar si am fost angajat se da preaviz CRAPISTUL CRAPISTUL Daca sunt pensionar si am fost angajat la o firma de paza mi se mai da sau nu preaviz, cu toate ca in codul muncii scrie ca se da aviz (vezi toată discuția)
Plecare la expirarea c.i.m. 2740826332154 2740826332154 daca un angajat vrea sa plece dupa expirararea unui contract de munca pe perioada determinata acesta mai trebuie sa dea preaviz? (vezi toată discuția)
Preaviz perioada determinata CARPAHONTU CARPAHONTU Un angajat are contract individual de munca pe perioada determinata de 4 luni. La terminarea contractului angajatorul mai este obligat ca pana la desfacerea ... (vezi toată discuția)