avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare fara cauza si fondata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare fara cauza si fondata pe o cauza falsa

buna ziua!am vandut la un tepar un teren,in contract scrie ca am primit bani,dar nu am primit nici un ban la notar in schim dupa 3 luni acest"domn" mi-a facut un contract de consultanta pe una din firmele lui platindu-mi doar prima transa din ct. care este egala cu suma de pe ct. de v-c.l-am dat judecata ptr. contractul de consultanta unde am castigat 30.000 euro am pus popprire la banci,am deschis un proces ptr.insolventa etc.
acum am deschis si un proces ptr. terenul meu tinand cont ca nu vrea sa platesca nici pe firma si nici nu-mi da terenul inpoi,terenul este ipotecat la o banca. ce ma sfatuiti sa fac???????
oare o plangere penala ptr.evaziune fiscala pe legea 241/2005 art.9 alin.1 lit.a si c am vreo sansa???????
multumesc
Cel mai recent răspuns: dansultanu , utilizator 23:04, 3 Octombrie 2009
1. nu cred ca puteti merge pe nerespectarea hotararilor judecatoresti - cazurile sunt clare si din ceea ce aratati nu prea va incadrati. eventual pe inselaciune.
2. intr-adevar puteti sa faceti o actiune pauliana pentru reintoarcerea in patrimoniul firmei a contractelor de executie.
3. nu cred ca e cazul sa intrerupeti executarea silita, ca nu prea pare de incredere :D.
4. nu prea merge nici invocarea cauzei false sau a lipsei cauzei.
in cazul lipsei cauzei aveti urmatoarele posibilitati:
a. daca lipsa cauzei se datoreaza lipsei de discernamant atunci invocati nulitatea relativa - dar nu vad care dintre d-voastra nu a avut discernamant
b. daca lipseste prefigurarea mintala a contraprestatiei - iarasi nu e cazul ca fiecare este evident ca ati prefigurat contraprestatia - greu de demonstrat - nulitatea absoluta
c. cauza falsa este atunci cand exista eroare asupra motivului determinant - iarasi greu de demonstrat.

subscriu - greu sa ajungeti la anularea contractului. eventual sa il plimbati pe la parchet poate revine la sentimente mai bune B-)

buna! am cumparat o msina care e inscrisa l-a agentia electronica de garantii(deci gajata).nu am stiut.cel de la care am cumparat-o nu a stiut nici el,dar cind mi-a vindut-o stia.inainte de asta, masina a mai trecut prin inca un cumparator. deci am fost inselat. mentionez ca am cumparat masina cu talon si carte de idetitate. deci n-regula din punct de vedere legal. ce pot face???
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
radu ,pitulice, utilizator
multumesc mult!
cereti in instanta anularea actului si repunerea in situatie anterioara
asa o sa fac. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii pentru vanzarea unei locuinte luat cu credit ... Zebian Zebian Care sunt pasii pentru vanzarea unei locuinte luat cu credit imobiliar ipotecar? Suma restanta este de exemplu 30.000e si pretul cerut este de 60.000e ... (vezi toată discuția)
Executare silita fidejusor a-a-a a-a-a sunt fidejusor la un credit contractat de firma la care sotul este administrator si asociat. Firma a inceput procedura de faliment, urmeaza executarea silita. ... (vezi toată discuția)
Suspendare provizorie executare silita dansultanu dansultanu buna seara!am o executare silita cu poprire pe conturi la o firma.pot suspenda executarea silita pe o perioda ca firma respectiva sa poata schimba gajul la ... (vezi toată discuția)