La procesul de partaj, daca cealalta parte nu vrea sa ramana cu nimic din bunurile comune pot cere sa raman eu cu acel bun si sa-i plateasc diferenta celeilalte parti ?
Daca instanta va dispune ca acel bun sa se vanda pot avea eu intaietate in cumpararea bunului ?
Va intreb aceste lucruri pentru ca fostul sot tine neaparat sa se vanda totul...si eu nu vreau acest lucru...
Nu e nici un talcioc .. reclamantul isi expune punctul de vedere in actiune ...
Paratul in intampinare si eventual reconventionala.
Sigur ca poate sa solicite si el acelasi lucru.
E normal sa fie asa insa. Are si el .. aceleasi drepturi ca si dvs.
Pana cand nu introduceti actiunea nu veti vedea care sunt pozitiile partilor.
Nu uitati ca una e sa spui ca platesti o sulta si alta e sa o platesti efectiv.
Eu sunt reclamantul...vad ca pana acum paratul nu a intreprins nimic.
Pana cand poate face intampinare si eventual reconventionala...si care este semnificatia acestora ?
Cand am inaintat cererea de divort am specificat ca vreau si partajul...datorita grevei am fost amanata pana pe 14.10.2009 pentru divort...deci...e prima infatisare...poate fi si ultima ?...sau se mai taragane divortul cu termene de impacare, etc...(nu avem copii)...actiunea de divort am depus-o in iunie...instanta nu va tine cont de faptul ca daca era vorba de impacare o faceam in cele 4 luni ?...mi-as dori sa fie prima si ultima infatisare pentru divort...
Dna. Ioana Belciu, constat ca sunt cel putin 10 (de fapt m-am plictisit sa le mai numar) SUBIECTE de discutie (cu titluri diferite, ce-i drept) deschise de dvs. in acest forum, dar privitoare la una si aceeasi problema = divortul si partajul dvs., ceea ce nu este conform regulamentului acestui forum.
Ar fi mult mai benefic pentru dvs. daca ati angaja un avocat sau macar sa mergeti la o consultatie pentru a va lamuri toate problemele.
Am angajat un avocat...dar mi se pare firesc daca pot sa ma documentez si singura.
In ceea ce priveste regulamentul imi cer scuze daca l-am incalcat...nu stiam ca exista o "limitare".
O zi buna.