avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort,culpa comuna,minor,intrebari punctuale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort,culpa comuna,minor,intrebari punctuale

La prima infatisare intr-un proces de divort, culpa comuna, un copil minor ;

1. suntem in acord cu divortul si ne-am inteles asupra impartiri bunurilor
-este obligatorie TRANZACTIA daca am hotarat 50-50?
- daca am hotarat, de comun acord, de ex. 70-30 idem.
- in ambele cazuri, daca e obligatorie tranzactia, cum si cand platim(?),respectiv recuperam, cei 3%.
2. la sfarsitul sedintei se acorda automat (obligatoriu) un termen de de impacare sau altfel de termen si cat este acesta (aproximativ).
3. existand un copil minor, eu fiind de acord cu incredintarea lui catre mama,
e obligatorie ancheta sociala si cand are loc, tinind cont ca inca nu am impartit
fizic bunurile si nu stim inca unde o sa locuim fiecare si in ce conditii.
4.in cazul in care suntem de acord cu divortul dar nu cu partajul, la prima infatisare,
instanta hotaraste separarea celor doua spete urmand ca intai sa se pronunte divortul si mai apoi, la un termen hotarat tot de instanta, sa ne prezentam perntru partaj?
5.la inceperea procesului de partaj ce acte si taxe se depun in afara de actele
cu care fiecare vine sa-si justifice pretentiile.
6. "traduceti-mi" si mie:
"(art.673/10 c.p.v.) in cazul in care imparteala in natura a unui bun nu este posibila sau ar cauza o sacadere importanta a valorii acestuia ori i-ar modifica in mod pagubitor destinatia economica, la cererea unuia dintre coproprietari, instanta, prin incheiere, ii poate atribui provizoriu acel bun".
CE CONSECINTE IMPLICA?

Va rog, daca se poate, ca raspunsurile sa fie tot punctuale.

In speranta ca nu am exagerat cu intrebarile si ca sunt cat de cat pertinente,
va multumesc anticipat pentru rabdarea si raspunsurile dumneavoastra.

Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 16:56, 21 Noiembrie 2009
1. In conditiile in care v-ati inteles asupra partajului , este obligatoriu incheierea unei tranzactii care sa consfinteasca intelegerea dintre dvs indiferent de procentul atribuit fiecaruia dintre soti.

2. Termenul de impacare trebuia dat la dat la primirea cererii de desfacere a casatoriei prin acordul partilor ... potrivit art.613 ind.1 C.proc.civ.

3. Nu cred ca se mai pune in discutie ancheta socila daca sunteti de acord cu privire la incredintarea copilului minor mamei.

4. Daca sunteti de acord cu divortul, instanta se va pronunta mai intai pe acest aspect urmand ca pentru partaj sa stabileasca un nou termen de judecata.
La punctul 6, ideea este ca , atunci cand impartirea bunului nu este posibila datorita imprejurarii ca bunul nu este comod partajabil in natura ,in sensul ca prin partajarea in natrura ,bunul ar trebui sa fie util tuturor partilor, sa intruneasca toate caracteristicile unei locuinte, cu camere de locuit si dependintele aferente, fiind o unitate locativa de sine statatoare. Daca nu s-ar indeplini aceste conditii, si ar fi necesare modicari substantiale , bunul se atribuie unuia dintre coproprietari, la cererea sa, in mod provizoriu, cu obligatia de de plata a unei sulte, adica a contravalorii cotelor - parti cuvenite celorlalti coproprietari. Instanta, prin inchieere, va stabili si termenul in cuprinsul caruia cel caruia i s-a atribuit bunul in mod provizoriu, trebuie sa depuna acele sume, cu mentiunea ca , daca acesta nu va depune sumele in termenul stipulat, bunul ii va fi atribuit , in aceleasi conditii, altui coproprietar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort rapid posibil? dorin_bi dorin_bi Buna ziua Pe scurt situatia este urmatoarea: - reclamanta doreste divortul din culpa comuna, incredintarea minorului, pastrarea numelui si 50% din ... (vezi toată discuția)
Divort viorelmirza viorelmirza Daca, pe 9 martie a fost prima ( si ultima infatisare) cu divort consimtit de ambele parti, mai exista vreo posibilitate de revenire (pe 11 martie a aparut pe ... (vezi toată discuția)
Divortul de comun acord camelia mitroi camelia mitroi Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, cum se procedeaza in cazul unui divort in care ambii soti sunt de acord cu acesta. Ce acte trebuie semnate, cum se acorda ... (vezi toată discuția)