1. In conditiile in care v-ati inteles asupra partajului , este obligatoriu incheierea unei tranzactii care sa consfinteasca intelegerea dintre dvs indiferent de procentul atribuit fiecaruia dintre soti.
2. Termenul de impacare trebuia dat la dat la primirea cererii de desfacere a casatoriei prin acordul partilor ... potrivit art.613 ind.1 C.proc.civ.
3. Nu cred ca se mai pune in discutie ancheta socila daca sunteti de acord cu privire la incredintarea copilului minor mamei.
4. Daca sunteti de acord cu divortul, instanta se va pronunta mai intai pe acest aspect urmand ca pentru partaj sa stabileasca un nou termen de judecata.
La punctul 6, ideea este ca , atunci cand impartirea bunului nu este posibila datorita imprejurarii ca bunul nu este comod partajabil in natura ,in sensul ca prin partajarea in natrura ,bunul ar trebui sa fie util tuturor partilor, sa intruneasca toate caracteristicile unei locuinte, cu camere de locuit si dependintele aferente, fiind o unitate locativa de sine statatoare. Daca nu s-ar indeplini aceste conditii, si ar fi necesare modicari substantiale , bunul se atribuie unuia dintre coproprietari, la cererea sa, in mod provizoriu, cu obligatia de de plata a unei sulte, adica a contravalorii cotelor - parti cuvenite celorlalti coproprietari. Instanta, prin inchieere, va stabili si termenul in cuprinsul caruia cel caruia i s-a atribuit bunul in mod provizoriu, trebuie sa depuna acele sume, cu mentiunea ca , daca acesta nu va depune sumele in termenul stipulat, bunul ii va fi atribuit , in aceleasi conditii, altui coproprietar.