avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instructor auto rămas fără permis din cauza unei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instructor auto rămas fără permis din cauza unei manevre a elevului. Cum mă pot apăra?

Avand cazierul auto imaculat,in peste 31 de ani de la obtinerea permisului auto de profesionist,avand peste 1 milion de kilometri parcursi si exercitand meseria de instructor auto profesionist de peste un sfert de secol,am avut surpriza neplacuta sa raman fara permis.La volanul autoturismului de scoala,la o trecere pentru pietoni,un licean a venit in fuga,sarind pe trecere,atunci cand eram la vreo 2 metri de ea.Pe filmarea de la Rutiera se vede clar ca am calcat brusc pedala de frana,,dar elevul a ramas socat cu piciorul pe acceleratie.masina trecand usor prin fata pietonului ramas surprins pe zebra,dar fara a continua sa treaca decat dupa trecerea noastra.Imediat,dintr-o masina neinscriptionata,cu geamuri fumurii,a sarit in fata noastra un agent de la rutiera,care m-a chemat la masina ca sa-mi arate filmarea si sa spuna ca nu are ce-mi face si o sa ma lase fara permis,plus 580 de lei,amenda.Mentionez ca la acea ora a diminetii ( 7.25),soarele batea exact pe deasupra gardului liceului,spre sosea,astfel incat chiar privind spre trotuar,in lateral,am fost orbit si abia am perceput o miscare fina a unei fiinte venind spre masina in fuga,drept pentru care am franat preventiv,in acest fel surprinzand elevul aflat la volan.In asemenea situatie sunt zilnic sute de examinatori din tara,care,in timpul examenului pentru obtinerea permisului de conducere abia asteapta o asemenea situatie,pentru ai arata cursantului pietonul si sa-l pice la examen. Oare de ce ei nu sunt sanctionati? Am facut contestatie si pe 6 sept. am proces. Ce sa fac? Trebuie sa mai platesc si-un avocat?De asemenea,fapta petrecandu-se in aprilie,mai aveam la dispozitie cateva sapatamani pana la incheierea anului scolar(31 mai),pentru clasele a 12-a si nu mai aveam timp sa le inchei situatia scolara cu cele 30 de ore de conducere per elev iar orele nu le puteam relua dupa redobandirea permisului deoarece acestia nu mai erau elevi. Acestia ramaneau si cu situatia scolara neincheiata si nu puteau intra la bacalaureat. De cand are asemenea ingerinte M.A.I. in Ministerul Educatiei Nationale?Oare un minister poate desfiinta alt minister? Cred ca sunt lacune legislative din cauza carora suferim atat ca si cadre didactice cat si ca instructori in acelasi timp.Va multumeste anticipat,un cadru didactic cu gradul 1 care este de facto instructor auto la un liceu auto.
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: dogele , utilizator 17:05, 24 Septembrie 2017
Puteti solicita drept martor cursantul pe care l-ati avut in masina.
Traversarea strazii pe trecerea de pietoni se face de catre pieton dupa o asigurare prealabila. Daca a venit in fuga pe trecere iar cursantul cpnfirma aceasta varianta atunci poate aveti ceva sanse sa castigati. Puteti apela si la un avocat daca considerati ca aveti nevoie.
Multumesc frumos!
Nu e normal ca dupa X ani si Y kilometri sa nu aveti reflexul format! Trebuia sa apasati SIMULTAN cele doua pedale, cea care comanda ambreiajul si pedala de frana. Daca ati fi facut-o putea elevul sa accelereze pana ieseau pistoanele prin blocul motor, autovehiculul ,,ingheta".

-vă rog să vă controlați limbajul-
Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2017
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost agresată verbal și fizic, în trafic, de un instructor auto ciufi80 ciufi80 Buna seara, va rog sa-mi dati si mie cateva sfaturi cu privire la incidentul ce mi s-a intamplat. In urma unor sicanari in trafic cu o doamna soferita, in ... (vezi toată discuția)
Plângere împotriva examinatorului auto Nicoleta 1988 Nicoleta 1988 Buna ziua , azi am dat a doua oară examenul auto in București . Am picat , sunt nemulțumită deoarece în aceste două examene fiecare polițist mă picat ... (vezi toată discuția)
Accident rutier GabrielaDanciu GabrielaDanciu Buna ziua. Am a avut un accident rutier in care a murit cineva. Era un grup de copii pe mijlocul drumului de 2 benzi pe sens, exact pe linia continua care ... (vezi toată discuția)