avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Buna ziua, fosta sotie a inaintat procesul de partaj, in care imi cere jumatate din masina dobandita la doua luni de la casatorie, si jumatate din ratele platite la apartamentul meu, achizitionat inainte de casatorie.
Inainte de casatorie am avut o masina, pe care am vandut=-o 6200 euro la doua luni de la nunta, plus 1700 din darul de nunta.Are drept la jumatate din masina actuala?
Legat de plata ratelor la apartamentul meu, mentionez ca nu a participat niciodata nici inainte nici dupa casatorie, am avut oprire pe salariu de la data achizitionarii apartamentului....

astept un raspuns la cele de mai sus
multumesc pentru intelegere
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:28, 4 Septembrie 2017
Sotia (fosta) poate cere cat vrea intrebarea e daca va obtine.Dvs. trebuie sa depuneti intampinare prin care sa aratati motivele pt care considerati ca aveti dreptul la o cota mai mare de 50% din bunuri.Trebuie dovedit ca ati avut o masina bun propriu pe care ati vandut-o si banii i-ati folosit la achizitia celei actuale astfel incat aveti dreptul la o cota majorata.In ce priveste ratele la banca ,fosta are un drept de creanta constand in 1/2 din ratele achitate pe timpul casatoriei , nu conteaza ca ati avut poprire pe salariu
Buna ziua,
Sotia beneficiaza de prezumtia ca jumatae din bunuri sunt ale ei.
Dumneavoastra trebuie sa dovediti ca nu se aplica aceasta prezumtie.
Intampinare si angajare avocat care sa va ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eventual partaj petrugorun petrugorun Buna ziua! Situatia pe scurt: 1. in 1992 am devenit, inainte de casatorie, proprietarul unui apartament cu doua camere 2. tot in 1992, insa ulterior ... (vezi toată discuția)
Partaj 30% - 50% cristinani cristinani Inainte de casatorie, socrii mei au avut un apartament, l-au vandut si banii i-au depus intr-un cont pe numele sotului meu si al socrului. Banii din contul ... (vezi toată discuția)
Partaj mirunica89 mirunica89 In 2013 s-a finalizat divortul, cererea de divort a fost inaintata in 2011. Cat dureaza un astfel de proces?cat de costisitor este procesul si cat ar costa un ... (vezi toată discuția)