avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa reexaminare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa reexaminare

Am avut un proces care s-a judecat la judecătorie (fond) și la tribunal (apel) și l-am pierdut. Am plătit doar cheltuielile de la apel.Mi s-a făcut dosar de executare silita atât pentru cheltuielile de la fond cât si din apel. Am făcut contestație la executare și mi s-a impus sa plătesc o taxa de timbru atât pentru cuantumul de la fond cât si pentru apel. Întrebarea mea este: Dacă au trecut mai mult de 5 zile de la incheierea de ședința pot contesta taxa, deoarece cheltuielile din apel erau platite și am depus la dosar chitanța acestora înainte de primul termen?
Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2017
iluana03, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:22, 5 Septembrie 2017
Cererea de reexaminare tb formulata in 3 zile de la comunicarea cuantumului taxei. Formulata acum, cu depasirea termenului legal, va fi respinsa ca tardiva.

Platiti taxa ce v a fost pusa in vedere si va va fi restituita daca veti castiga contestatia.

Av.Gabriela GERBER
Ultima modificare: Marți, 5 Septembrie 2017
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere cerere reexaminare taxa timbru ca tardiv formulata stefancretu84 stefancretu84 Buna ziua! Am urmatoarea speta si o nelamurire. Taxa de timbru mi-a fost pusa in vedere prin citatie. Pentru ca era complet gresit calculata (mi se punea in ... (vezi toată discuția)
A. contestatie la exeutare silita – am solicitat constatarea ... aurelsmeu aurelsmeu A. Contestatie la exeutare silita – am solicitat constatarea perimarii,neomunicarea cesiuni de reanta de catre institutia bancara care institutia de ... (vezi toată discuția)
Atacarea unei hotãrâri judecãtorești definitive diana000 diana000 Buna ziua, Unde si importiva cui trebuie sa fac o contestatie, deoarece nu pot fi de acord cu o hotarare judecatoreasca definitiva. Motivul, pentru care ... (vezi toată discuția)