avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Te poti razgandi la un divort amiabil?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Te poti razgandi la un divort amiabil?

Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de "convingatoare" nici pentru mine si nici pentru cei din jur. Daca la inceput am fost de acord cu solutia unui divort de comun acord (precizez ca avem si un copil minor impreuna) pot sa ma razgandesc la forma de divort daca au fost depuse actele si inaintata actiunea? Adica sa nu mai fiu de acord cu acest divort amiabil si sa ma dea el in judecata?
Va multumesc mult de tot pentru amabilitatea si vreau sa am acest raspuns deoarece tin la casnicia mea si consider ca sotul meu are din pacate "o pasa proasta" pe care mai tarziu o va regreta. Incerc acum sa lupt cat pot pentru copilulsi viata noastra impreuna.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
BadilaR, utilizator
Cel mai recent răspuns: Eugenia Constantin , Avocat 00:04, 3 Octombrie 2009
Multumesc pentru raspuns
Poate nu am formulat eu bine intreebarea, tinand cont ca avem mai mult de 1 an de casatorie si un copil stiu ca nu se poate proceda la un divort amiabil, forma la care ma refeream eu era aceea de divort de comun acord din vina ambilor, ceva de genul acesta, este adevarat ca actiunea nu a fost depusa inca dar intrebarea mea era daca se depune actiunea cu forma aceasta in timpul ce se scureg, termene, timp de impacare si ce mai e, eu ma pot razgandi sa renunt la divortul de comun acord si sa il las pe sotul meu sa ma dea in judecata eu nefiind de acord cu divortul?
Da doamna , va puteti razgandi , si sa nu fiti de acord ca divortul sa fie pronuntat din vina ambelor parti .

In definitiv daca sotul dumneavoastra vrea sa divorteze , nu are decat sa va dea in judecata !

Daca sotul trece momentan printr-o pasa proasta datorata unor motive diverse , nu are rost sa fiti victima acestei situatii .

Un avocat bun poate sa amane pronuntarea divortului si doi ani . Eu stiu un avocat care " tine " un divort de 6 ani , reclamantul avand doar un singur copil iar sotia nedorind sa divorteze din motive diverse .

Bineinteles ca nimeni nu poate ramane casatorit cu forta , dar pana se pronunta instanta mai dureaza . ;)
Desigur insa ca puteti sa va razganditi , daca veti avea calitatea de reclamant.Paratului insa i se recunoaste dreptul de a face o cerere reconventionala, prin care si acesta depune divortul , devenind din parat reclamant, invocand astfel propriile sale motive de divort.
Motivele de divort nu trebuie sa fie convingatoare pentru dv sau pentru cei din jur, ci pentru judecator. Daca sotul dv staruie in desfacerea casatoriei, intr-un final divortul tot se va pronunta (din culpa dv sau culpa comuna), fie c va doriti, fie ca nu.
Asta e problema ca motivele nu sunt convingatoare pentru nimeni nici macar pentru un judecator. Sotul meu e constient ca in eventualitatea ca eu nu sunt de acord cu divortul el nu ar avea nici un motiv contra mea , a discutat asta si cu un avocat.E adevarat ca nu poti tine pe nimeni langa tine cu forta dar poti sa incerci sa intelegi si sa treci peste anumite situatii. Eu in prima faza as fi tentata sa accept acest divort de comun acord dar daca in timp situatia se agraveaza atunci nu am de ce sa fiu si eu partasa la ceva care nu sunt de acord si anume copilul meu sa imi spuna la un moment dat ca si eu am dorit acest divort. Deci sa presupunem ca se depune actiunea pe comun acord dar eu la primul sau al doilea termen spun ca nu mai vreau aceasta forma de desfacere a casatoriei si sa ma dea el in juedecata ca eu nu am sot de lasat. Se poate ?

Alte discuții în legătură

Divort alkalina alkalina Casatoriti de 8 ani, un copil de 1 an si 6 luni, fara nici un fel de bunuri comune. Vrem sa divortam cat mai rapid si elegant. Am stabilit fara dubiu ca ... (vezi toată discuția)
Cerere reconvenþionalã_divorþ prin acordul pãrþilor_taxã de timbru CatanaNelu CatanaNelu Urmează să depun o cerere reconvenţională prin care solicit desfacerea căsătoriei prin divorţ cu acordul părţilor. Este îndeajuns taxa judiciară ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriri anaxorz anaxorz Buna ziua! Ar putea cineva sa-mi spuna care este modaliatatea de a divorta in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriei si nici nu exista ... (vezi toată discuția)