avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete restaurant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete restaurant

lucrez la o societate comerciala unde un angajat care este in preaviz(contractul se desface cu art.65 CM) nu a primit tichete de masa din dispozitia administratorului.Aceste tichete au fost primite de angajat pana in luna in care a primit instiintarea de preaviz . M-ai are trei zile de efectuaut din cele 20 de preaviz.Tichele nu sunt trecute in CIM dar au facut parte din intelegerea dintre parti la momentul angajarii.Celorlalti salariati l-i s-au distribuit aceste tichete. Este legala dispozitia administratorului?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 15:12, 2 Octombrie 2009
Perioada de preaviz face parte din timpul de munca si se afla sum incidenta CIM deci salariatul trebuie sa primeasca toate drepturile legale, inclusiv tichetele de masa, pe aceasta perioada.
multumesc !
Daca intelegerea partilor este doar verbala angajatorul poate decide daca acorda sau nu tichete. Deci nu este ilegal faptul ca nu acorda salariatului tichetele decat in masura in care acordarea acestor tichete nu este reglementata de alt act(CCM ca exemplu)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata orelor de munca in preaviz la concediere marianams70 marianams70 Buna ziua, am primit o comunicare in data de 08.08.12 ca potul care il ocup se desfiinteaza dar nu din motive economice ci pentru ca asa a hotarat ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa ma ajutati sa procedez corect in urmatoarea situatie. In firma desfiintez niste posturi datorita dificultatilor econonice. Fac ... (vezi toată discuția)
Acordare salarii compensatorii din 2008 lauraco lauraco Buna ziua! In[b] martie2008[/b] firma la care am fost angajata a inchis punctul de lucru din orasul in care locuiesc, prin urmare am fost instiintati toti ... (vezi toată discuția)