avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Copil nerecunoscut de tatal biologic nascut dupa divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Copil nerecunoscut de tatal biologic nascut dupa divort

Copil nascut in Italia in luna iunie nerecunoscut de fostul sot dupa divort in luna martie,cum fac sa ii inscriu certificatul de nastere in romania?Fostul sot nu vrea sa se prezinte la un tribunal ptr a declara macar ca nu i al lui ,Ce se intampla in cazul acesta raman ca Mama singura si ii pot face certificatul romanesc?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:13, 5 Septembrie 2017
Art. 414 Ncc in ceea ce priveste prezumţia de paternitate dispune in sensul ca minorul născut sau conceput în timpul căsătoriei are ca tată pe soţul mamei.

Art. 412 referitor la timpul legal al concepţiunii

(1) Intervalul de timp cuprins între a trei suta şi a o sută optzecea zi dinaintea naşterii copilului este timpul legal al concepţiunii. El se calculează zi cu zi.

Prin urmare daca timpul legal al conceptiunii se situeaza in interiorul casatoriei, atunci el are ca tata pe sotul mamei. asa se va trece in certificatul de nastere. Cel care nu este de acord cu aceasta mentiune, va tb sa o tagaduiasca.

Av.Gabriela GERBER

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Naștere dupa divort Thatha Thatha Bună ziua! Am divorțat în urma cu câteva luni, iar luna viitoare voi da naștere unui copil, fostul sot fiind tatăl copilului. Trecand mai puțin de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa ma ajutați in legătura cu eliberarea unor ... GabrielaT4 GabrielaT4 Buna ziua va rog sa ma ajutați in legătura cu eliberarea unor certificate de naștere persoana in cauza a fost căsătorită s a despărțit timp im care și ... (vezi toată discuția)
Sunt curios -paternitate copil nascut in casatorie mihaistanila mihaistanila sunt in concubinaj cu o fata casatorita si este insarcinata daca pastreaza copilu pot sa il trec pe numele meu ? (vezi toată discuția)