avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe de achitat la vânzarea unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe de achitat la vânzarea unui teren

buna ziua ! santem mai multi mostenitori si vindem un teren...( 12000 euro )
ce taxe avem de achitat la vanzare ?
Cel mai recent răspuns: mariana55_ro , utilizator 05:51, 8 Septembrie 2017
Dvs, ca vanzatori, nu aveti de achitat decat extrasul de carte funciara pentru autentificare (40 lei) si sa puneti la dispozitie documentele necesare inchieierii contractului de vanzare cumparare.
Onorariul notarial+ tva si taxa de intabulare sunt suportate de cumparator.
Extrasul de carte funciara il solicita numai notarul public si in regim normal, eliberarea lui dureaza 2-3 zile. Asadar, actele trebuie depunse la notariat cu 3 zile inainte.
Daca doriti la urgenta, puteti incheia actul in aceeasi zi, insa extrasul de carte funciara costa 200 de lei.
multumesc mult !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata catre notar tutunarudenisa tutunarudenisa La vanzarea unui imobil, o garsoniera, eu in calitate de vanzator, ce taxe trebuie sa achit la notar? Mentionez ca vanzarea este in derulare si, la achitarea ... (vezi toată discuția)
Documente necesare cumparare casa NituC NituC Buna ziua , Eu si sotia ne-am hotarat sa ne cumparam o casa prin programul prima casa si am inteles ca pe langa avansul de 5 - 10 % pe care trebuie sa il ... (vezi toată discuția)
Impozit platit la vinzarea terenului si casei 1dragon6 1dragon6 in 2006 am mostenit de la mama o cota parte casa si teren cu tatal fiind celalalt proprietar. La inceputul lui mai 2018 am mostenit restul prin decesul ... (vezi toată discuția)