avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Studiere dosar penal considerată inutilă de către ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Studiere dosar penal considerată inutilă de către polițist

Am o intrebare relativ subiectiva, dar sper ca cineva poate sa-mi dea o idee din experienta. Sunt suspect intr-un dosar penal pentru tentativa la o infractiune ce prevede inchisoare (pana la 3 ani) sau amenda. Am dat o declaratie ca suspect la politie si mi s-a spus ca dosarul va merge curand la parchet. M-am gandit mai tarziu sa cer (poate prin avocat) studierea dosarului la parchet. Insa cand am sunat la politie pentru a cere numarul dosarului, politistul mi-a zis ca nu are nici un rost, pentru ca dosarul nu va ajunge in instanta (si procurorul va confisca doar niste bunuri de care e adevarat ca pot sa ma lipsesc). Cu toate ca am dreptul sa cer studiera dosarului, el mi-a zis de mai multe ori ca nu are nici un sens. Din experienta dumneavostra: 1) e posibil ca politistul sa aiba dreptate sau cam asa spun multi?, 2) exista sansa ca mai mult sa stric decat sa rezolv cerand dosarul la parchet, complicand oarecum mersul lin si pasnic al dosarului?
Daniel Francu
Ultima modificare: Marți, 5 Septembrie 2017
daniel.francu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:41, 5 Septembrie 2017
Aveti dreptul de a consulta dosarul in vederea exercitarii dreptului la aparare.
Temeiul in drept este art. 94 alin.1,2 si 8 c.p.p.
Interpretarea si aprecierea probelor este adesea o arta si daca am privi lucrurile asa foarte putini se pot descurca si sa fie folositor studiul dosarului daca dosarul este foarte complex.

Daca dosarul este simplu vedeti si dvs. ce e pe acolo si daca intelegeti bine daca nu...nu...
Poate ca politistul se referea ca nu veti intelege...dar aveti dreptul...

Poate sa fie fara sens daca este doar plangerea dvs. la dosar si nimic altceva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copiere dosar penal ! ContSters327384 ContSters327384 As dori sa aflu ce s-a intamplat cu un dosar de al meu , tot trimit cereri catre politie si parchet si nu primesc decat ca plangerea a fost inregistrata la ... (vezi toată discuția)
Buna seara daca am un dosar penal de 6 luni care sta la poliție ... Mantescu Mantescu Buna seara daca am un dosar penal de 6 luni care sta la poliție și încă nu a ajuns la procuror . Ce pot face am cerut consultarea dosarului la circa de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o nedumerire in privinta unui dosar penal, ... ancaiuliastroe ancaiuliastroe Buna ziua, am si eu o nedumerire in privinta unui dosar penal, desi inca nu stiu daca dosarul a fost intocmit, dar va prezint situatia. Anul trecut am fost ... (vezi toată discuția)