Am o intrebare relativ subiectiva, dar sper ca cineva poate sa-mi dea o idee din experienta. Sunt suspect intr-un dosar penal pentru tentativa la o infractiune ce prevede inchisoare (pana la 3 ani) sau amenda. Am dat o declaratie ca suspect la politie si mi s-a spus ca dosarul va merge curand la parchet. M-am gandit mai tarziu sa cer (poate prin avocat) studierea dosarului la parchet. Insa cand am sunat la politie pentru a cere numarul dosarului, politistul mi-a zis ca nu are nici un rost, pentru ca dosarul nu va ajunge in instanta (si procurorul va confisca doar niste bunuri de care e adevarat ca pot sa ma lipsesc). Cu toate ca am dreptul sa cer studiera dosarului, el mi-a zis de mai multe ori ca nu are nici un sens. Din experienta dumneavostra: 1) e posibil ca politistul sa aiba dreptate sau cam asa spun multi?, 2) exista sansa ca mai mult sa stric decat sa rezolv cerand dosarul la parchet, complicand oarecum mersul lin si pasnic al dosarului?
Daniel Francu
Interpretarea si aprecierea probelor este adesea o arta si daca am privi lucrurile asa foarte putini se pot descurca si sa fie folositor studiul dosarului daca dosarul este foarte complex.
Daca dosarul este simplu vedeti si dvs. ce e pe acolo si daca intelegeti bine daca nu...nu...
Poate ca politistul se referea ca nu veti intelege...dar aveti dreptul...
Poate sa fie fara sens daca este doar plangerea dvs. la dosar si nimic altceva...