avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce trebuie să fac ca să-mi pot vedea copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce trebuie să fac ca să-mi pot vedea copilul?

Sper sa ma ajutați cu un sfat,legat de problema mea. Am un copil de 5 ani ,iar tatăl copilului,cu care nu am fost căsătorită, stabilește când îl pot vedea. Decizia lui a fost...o seara pe săptămână,poate dormi la mine,deși eu îmi doresc sa petrec mai mult timp cu băiețelul. Oricât am încercat să-i explic ca e normal sa stea și cu mine , nu-l pot convinge.... Avem locuințe apropiate,este doar rea voința!
Pentru moment,îmi doresc sa pot sta mai mult timp cu copilul,sunt mama și am acest drept!

Va rog să-mi dați un sfat,ce ar trebui sa fac...
Ultima modificare: Marți, 5 Septembrie 2017
Ionela543, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:20, 6 Septembrie 2017
Buna seara,
Chematil in judecata pe tatal minorului si solicitati:
1. Exercitarea autoritatii parintesti in comun
2. Stabilirea domiciliului minorului la dumneavoastra
3. Stabilirea pentru el a unui program de vizitare
4. Stabilirea unei pensii in favoarea minorului data de tata!
Va sfatuiesc ca, dupa depunerea cererii principale, sa apelati si la o ordonanta presedintiala.
Stabilirea unui program de relații personale cu minorul ar putea rezolva această problemă. Astfel v-ați putea vedea copilul mai des și să petreceți mai mult timp liber cu el, să vă implicați în creșterea și educarea lui. În lipsa unui plan parental această situație ar putea continua , fiind în defavoarea atât a dvs. cât și a copilului dvs. Dacă nu reușiți să îl convingeți pe tată să rezolvați amiabil problema, atunci ar trebui să vă judecați și să obțineți o hotărâre judecătorească.
In opinia mea o seara pe saptamana, insotita macar de o zi si jumatate din ziua activa a copilului este foarte bine pentru un copil de 5 ani raportat la aberatiile bisaptamanale din instante.

Totusi, daca doriti sa vedeti mai mult copilul tineti seama ca nu e important ce drepturi aveti dv. in comparatie cu ce drepturi are copilul. Copilul primeaza!
Asadar, incercati sa colaborati cu tatal altfel, tinand seama de programul si interesul copilului: sa il luati de la gradinita, sa il duceti in vacanta, sa petreceti sarbatori, sa ii organizati ziua etc. Gasiti un avocat, gasiti pe situatia dv. moduri in care puteti petrece timp cu piciul dv. fara sa stricati programul acestuia si apoi negociati-l cu tatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti Alin_dany80 Alin_dany80 Buna ziua sant in divorț cu sotia nu imi permite sa imi vad copilul am dat-o in judecata cu ordonanța prezidențială și am avut câștig de cauză ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna - poate tatal sa ia copilul fara un program de vizita stabilit? katrinella katrinella Buna ziua, Am obtinut in urma unui proces de incredintare minor custodia comuna cu tatal copilului, acesta fiindu-mi incredintat mie. Nu am stabilit un ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, domiciliul la mama, ce drepturi am? ramonuta ramonuta In urma divortului amiabil la notar (acum 2 luni), s-a stabilit domiciliul copilului la mine (mama) si custodia comuna. Fostul meu sot spune ca ma da in ... (vezi toată discuția)