avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nivel maxim zgomot in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nivel maxim zgomot in apartament

Buna ziua
Vecinul de deasupra mea a infiintat o mica sala de repetitii in spartamentul sau,se canta la saxofon,pian si vioara uneori in acelasi timp toate,netinand cont de orele de liniste,astfel nivelul zgomotului care ajunge in apartamentul meu este insuportabil.Mentionez ca,cu ceva timp in urma a facut si modificari majore apartamentului fara aprobari fapt care duce la amplificarea sunetelor.Cum pot sa procedez legal sa-l fac sa inceteze s-au sa-si antifoneze imobilul.
Multumesc anticipat.
Cristi.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2017
Cristi_1970, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:46, 22 Noiembrie 2023
Buna ziua. In anul 2023 , acum cand scriu se mai aplica ordinul 119/2014? Pentru ca si eu am niste vecini care fac galagie pe casa scarii, in sensul ca alearga , tipa, etc, iar vecinul de deasupra are doi copii care la fel alearga si tipa, se aud niste bubuituri care depasesc nivelul de zgomot al televizorului pornit.
Ordinul MS nr. 119/ 2014 este in vigoare.
Bună ziua! Vecinii mei de deasupra mea au copil mic și toată ziua aleargă prin casa. Fac zgomot non stop.. Am avut de câteva ori invitați 2 prieteni acasă asta fiind între orele 22:00 - 04:00... Iar oamenii sunt deranjați de zgomotul produs de rasetele noastre... El poate sa cheme politia în situația asta? Adică am ajuns sa deranjez vecinul de deasupra mea ca nu pot sa vorbesc la mine în casă sau sa rad. Mulțumesc!

POPA GHEORGHE a scris:

Ordinul MS nr. 119/ 2014 este in vigoare.

Vecinii pot invoca Legea nr. 61/ 1991 republicata, privind linistea si ordinea publica. Vedeti art.2 pct. 25-27 Intre 22-8 trebuie sa se pastreze linistea.
Gasiti legea aici: [ link extern ]
Toate bune cu aceste norme, insa (la partea de poluare fonica) se refera la locuinte. Ce ma fac eu care lucrez intr-un birou care are alaturi, perete in perete, un bar? Petrec totusi 8 ore la lucru si zi de zi imi bubuie boxele din bar in cap. Deja am ajuns si cand e liniste la cel mai mic zgomot sa tresar, ceea ce nu e de mirare cand ai 8 ore in fiecare zi bumm-bumm in jurul tau.
Am incercat pe cale amiabila cu barul. Nu-i intereseaza. Am vorbit cu angajatorul meu, mi-a spus ca "asta-i situatia".
Ultima modificare: Marți, 21 Noiembrie 2023
AureliaStamate, utilizator

Alte discuții în legătură

Limita legala zgomote in spatiu comun la bloc in decibeli. victor1906 victor1906 Buna ziua. Care este limita legala volum ton , zgomot , la bloc , in decibeli , si intervalul de timp giornalier pt. a putea sa ascult muzica cu volumul mai ... (vezi toată discuția)
Zgomot deranjant silviu1958 silviu1958 La demisolul blocului in care locuiesc se gaseste o firma care are amplasate mai multe ventilatoare care functioneaza continuu 24 de ore, facand un zgomot ... (vezi toată discuția)
Functionare spalatorie auto 24/7 Davai_davai Davai_davai O spalatorie auto care functioneaza langa mine si-a extins afacerea cu un punct nonstop jetwash. Aceasta extensie imi afecteaza proprietatea datorita ... (vezi toată discuția)