avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare adresa (calitate de tert proprit)
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare adresa (calitate de tert proprit)

Am primit o comunicare din partea judecatoriei sector 3, noi avand calitatea de tert proprit.Povestea pe scurt sta in felul urmator.Noi suntem gradinita si am avut cateva sarbari la un loc de joaca (pentru care am primit facturi si chitante),iar numarul acestora a fost de 5.Problema este ca respectivul loc de joaca (firma respectiva) nu si-a platit o datorie nici dupa ce firma care i-a reclamat a castigat procesul definitiv si exista si un executor judecatoresc care sa puna in aplicare sentinta.Noi ne-am trezit cu o chemare intr-un dosar pe fond (validare proprire) litigii cu profesionistii in care suntem chemati.Avocatul firmei care a deschis acest procesc ne acuza ca in mod tacit am refuzat sa furnizam executorului judecatoresc sumele de bani pe care le-am datora paratului (locului de joaca) doar ca noi nu mai aven si nici nu am avut vreodata vreo datorie,am platit la terminarea serbarii.

Intrebariile sunt :

Cui trebuie sa trimit intampinarea, doar judecatorului sau si firmei care cere proces ?
Ce ar trebui sa contina aceasta ?
Si cum sa se aparam in intampinare (ce ar trebui sa scriem) pentru ca avocatul firmei care are de recuperat suma de bani (care nici nu este mare) cere ca sa fim amendati de instanta (pentru rea credinta ) si sa suportam costurile procesului.

Va multumesc !
B Alin
Cel mai recent răspuns: Alin_Mihai , utilizator 14:31, 6 Septembrie 2017
Intampinarea o trimiteti instantei de judecata,in calitate de tert poprit aveti obligatiile prevazute de art.787NCPC.In calitate de tert poprit nu puteti formula contestatie la poprire ,ci doar, sa va formulati apararile in fata instantei de validare.[Art.787(5)NCPC]
Multumesc pentru raspuns.
O ultima intrebare : Cui trebuie sa trimit intampinarea, doar judecatorului sau si firmei care cere proces ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tert poprit irina8001 irina8001 Societatea mea a primit astazi de la judecatorie , cerere de chemare in judecata in calitate de tert poprit pentru unul din angajatii nostri. Noi am primit in ... (vezi toată discuția)
Poprire cont alicess alicess Buna ziua, Am o poprire pe contul bancar si o descoperire de card la aceeasi banca. De 3 luni, banca imi opreste 1/3 din salariu insa nu a virat nicio suma ... (vezi toată discuția)
Contestatie poprire rusumaria1 rusumaria1 buna ziua am un salariat pentru care am primit o adresa de infiintare a popririi pe salar de la un executor judecatoresc. Salariatul vrea sa faca ... (vezi toată discuția)