avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune la notariat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune la notariat

Un avocat a "mirosit" că este vorba de cateva terenuri, dar știa că nu este dezbătută succesiune.
A reușit sa îi plătească 200 milioane unuia dintre moștenitori, a făcut procură că actele sunt pierdute și poate să le scoată in numele moștenitorului, iar acum spune că el trebuie să isi recupereze banii dați, și că tot el PLĂTEȘTE actele notariale, a convins încă mostenitor, iar pe mIne mă poate obliga să fiu de acord cu succesiunea, sub amenințarea că ASTFEL renunț la dreptul meu, și ca in INSTANȚĂ trebuie să PLĂTESC SINGURĂ tot.
Problema este oarecum complexă....
1. Mostenirea este a bunicii mele, care avea 4 copii, unul a decedat.
2. Unul dintre fii, a fost într-un impas financiar si a primit 200 mil. de la un avocat care si-a dat seama că poate fi foarte credul. Acestuia ii murise soția, dar avea doi copii plecați în Olanda și respectiv in Italia.
3. Un alt frate este de acord cu succesiunea la notariat.
4. Al treilea FIU (al bunicii), este decedat, dar au rămas în urmă 3 copii (care NU au făcut succesiune după nici unul dintre părinți, si mama lor este decedata). Copiilor le este in avantaj TOT CE SPUNE ACEST AVOCAT, deoarece îi salvează de toate alte costuri care erau obligați să le dea (în cazul succesiunii părinților lor, și pentru bunică)!
INTREBARE:
1. Pentru primul fiu, dacă copii acestuia nu sunt întru totul de acord cu el, se poate anula ceva? Are vârsta de 70 ani, iar copii lui au avut 5 ani hârtie că nu are discernământ, ulterior a expirat, trebuia să înnoiască acea dispoziție de tutela... ?
2. Dacă al treilea fiu al bunicii (unul decedat cum am mai spus), nu știe dacă avocatul a găsit TOATE pămînturile care au fost in proprietatea bunicii, deoarece nu era decat un Titlu de proprietate datat când bunica trăia și mai trebuia făcut la primărie cerere pentru alte terenuri, CUM POATE să știe dacă, după dezbaterea succesiunii, poate să revendice si aceste proprietăți?
3. Cum se poate ca acest dosar să fie încredințat instanței de judecată?
Mulţumesc mult!
Mergeti si discutati cu un avocat, ca eu nu inteleg nimic. Nu are importanta ca un mostenitor i-a vandut drepturile sale unui avocat sau unui vecin. Nu conteaza cine a platit, vor achita toti in final.
Nu am inteles daca exista un copil decedat sau doi dupa bunica dv.
bună ziua,
încerc să fiu mai coerentă....
1. un domn avocat, a constrâns un bătrân singur, cu 2 copii plecați în străinătate.
rămas văduv, îi decedase și o fiică, bătrânul mai avea 2 frați în viață. au fost 4 frați, dar unul dintre fii a decedat anul trecut.
mama acestora a decedat de 10 ani. anul trecut a decedat și primul născut dintre frați. atât după mamă cât și după fiu, nu au fost începute și încheiate acte de succesiune!
2. așadar, după mamă, au rămas azi, 3 frați, fiecare azi, cu vârsta mai mult de 70 ani! bătrâni. fecare mai are câte 2 copii.
3. bătrânul din "poveste", trăia singur. doi copii ai săi, plecați în momentul de față în străinătate, s-au ocupat de el permanent, mai mult, bătrânul având și câteva atacuri cerebrale! au avut acte necesare pentru tutelã! între timp, au expirat hârtiile prin care băiatul cel mare avea și legal drepturi in tot ce îl reprezintă pe bătrân.
acum:
un avocat perseverent, a aflat de bătrân, că este singur și că a avut parte de probleme de sănătate, dar că are terenuri nevîndute, că nu au făcut toți frații lui actele de succesiune!
pe fugă, l-a convins cu 200 milioane bani cash. i-a dat bănuții, a luat din acești bani, suma necesară pentru plata impozitului și a dat fuga la primăria din comuna cu pricina.
a scos copie după toate actele și acum, încearcă să convingă restul fraților (bătrâni toți), că îi ajută gratis!!!! le face acte de succesiune gratis!!! la notariat!!
nimic (aproape) rău "pentru ceilalți frați"! dacă uităm că primul bătrân a fost constrâns cu o sacoșă de bani, să fie de acord să îl "reprezinte" in toate drepturile legale asupra terenurilor sale în proprietate, un străin binevoitor!!!
promite așadar tuturor, că dacă vin să semneze la notariat, îi ajută să nu mai plătească vreo succesiune!!!
problema este că, în succesiune trebuie să fie și alte terenuri ocupate fără titlu de proprietatea și după urma cărora se primesc beneficii!
trebuia să meargă "cineva" care să depună acte și să se scrie un alt titlu de proprietate, cu terenurile deținute!!
problema?
1. bătrânul a fost constrâns cu semnarea "procurii".
banii / cheltuieli de notariat + protocol se iau din cei 200 milioane lei, pe care primul bătrân nu i-a primit în totalitate!??
2. dacă "precupeţul avocat" nu are acte necesare pentru toate terenurile, atunci frații ( cei 3 bătrâni), trebuie să facă altă ieșire din indiviziune !?!?
este corect?
se poate anula sau atenționa acest avocat, care a stat si umblat pe banii bătrânului "constrâns"??
cu respect,
mulţumesc mult!!
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2017
Liliana Gradinaru, Avocat
Intai, nu scrieti cu litere de tipar ca nu intelegem mai multe.
Apoi, nu pricep ce act a expirat fiului batranului din poveste. Nu prea trebuia sa expire. Si daca era un act cu termen, vazand ca se ocupau de el doi copii (din care niciunul in tara), puteau face demersuri in timp util.
Procura se poate revoca. Azi. Acum.
Nu cunosc in baza caror acte s-au dat ori promis banii. Nu stiu cum a fost constrans batranul. Nu pricep cine este acel cineva care trebuia sa depuna acte, ce acte si sa scrie un alt titlu de proprietate. Nu inteleg importanta faptului ca precupetul era si avocat.
Luati actele pe care le aveti, dv., unul dintre copii sau bunicul si mergeti cu ele sa le vada cineva, sa le citeasca juridic si sa vaza ce inseamna ele in realitate. Incerc sa inteleg, dar aici primiti un minim de indrumari despre unde sa va adresati. In cazul dv. sunt prea multe date de studiat si acte de citit, trebuie sa mergeti la un jurist sa le vada.
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2017
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)
Mostenire - cateva intrebari dorin55 dorin55 Buna ziua, va rog frumos sa raspundeti la cateva intrebari in acest caz. Bunica mea a decedat in anul 2005. Un an mai tarziu, in 2006 a decedat si mama mea. ... (vezi toată discuția)
Certificat ca nu s-a facut succesiune dupa bunicul meu.la o succesiune ... nicupiciu nicupiciu Certificat ca nu s-a facut succesiune dupa bunicul meu.La o succesiune dupa bunica mea, parintii nefacand-o, mi s-a cerut de catre notar certificat ca nu s-a ... (vezi toată discuția)