avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare sume
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare sume

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urm. problema: am incheiat un contract cu o firma pentru montaj termopane si am platit un avans, doar in baza contractului, firma nu mi-a emis nici o factura. Ulterior, firma a disparut, nu mai exista nimeni la magazin sau la sediu. Am verificat pe net, si informatiile furnizate de firma nu sunt chiar corecte, in sensul ca nr. de inregistrare si CUI apartine unei firme cu acelasi nume, dar din alt judet.
Am incercat sa fac o plangere la politie dau nu mi-au primit-o, pe motiv ca nu e de competenta lor. Ce pot sa fac pentru a recupera aceasta suma? Cum sa mai gasesc pe cineva, as vrea sa le trimit o notificare, ceva, dar nu stiu unde.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA TAN , Consilier juridic 16:03, 2 Octombrie 2009
incercati plangere penala pentru inselaciune, trimisa la politie prin posta.
Este foarte posibil ca firma cu acelasi nume, nr. de inregistrare si CUI , dar din alt judet sa fi avut un punct de lucru deschis in orasul dv. Verificati care sunt domenile de activitate ale firmei respective si daca in perioada in care dv ati incheiat contractul a avut reprezentanta si in orasul dv; adresati-va firmei respective cu o plangere la care atasati si o copie a contractului, sa vedeti ce aspuns veti primi......
Exact asta am formulat in plangerea mea pe care ofiterul de servici nu mi-a primit-o. Multumesc, am sa incerc si varianta propusa. Dar oare mai am sanse sa recuperez acesti bani, tinand cont ca nu am factura de la firma? As vrea sa nu ajung in instanta pentru 1300 lei.
Multumesc
Daca nu veti gasi persoanele respective nu aveti decat sa ajungeti in instanta pentru a va recupera suma de bani dar si asa este putin mai complicat pentru ca nu aveti nici un act din care sa reiasa plata celor 1300 lei dar merita incercat asta si pentru ca acei indivizi sa nu mai pacaleasca si alte persoane.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutor ContSters740 ContSters740 Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea problema: mama mea a incheiat un contract cu o firma pentru confectionare/montare geam termopan. A platit un avans pe ... (vezi toată discuția)
Expirare contract, recuperare bani LiNUtzu LiNUtzu Buna ziua, Am incheiat in urma cu mai bine de doua luni un contract pentru realizarea unui geam termopan, termenul contractual a fost depasit cu mult si ... (vezi toată discuția)
2 s.r.l.-uri cu acelasi nume......este posibil? gtbriana gtbriana S.R.L.-uri cu acelasi nume......este posibil? O societate este in Bucuresti iar cealalta in Ilfov.Reprezentantul legal si administratorul este aceiasi ... (vezi toată discuția)