avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie de catre sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie de catre sot

Buna seara,

Biologicul nu a mai vazut copilul de un an si jumatate, nu plateste pensia alimentara desi are venituri. A fost gasit de catre executor si i-a spus acestuia ca nu va plati niciodata si ca nu avem ce sa-i facem. Nu intreaba niciodata nimic legat de copil. De curand s-a insurat. As vrea sa incerc sa vorbesc cu el sa fie de acord ca sotul meu sa infieze copilul iar eu sa nu-i mai cer banii si sa nu-i fac plangere penala, procese si toate nebuniile. Sotul meu creste copilul de cand s-a nascut si chiar vrea sa o infieze.

Se poate spune ca este santaj daca ii propun eu sa o infieze sotul meu?

Ce acte imi trebuie de la biologic? O declaratie la notar este suficienta? Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2017
25Maria23, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters369380 , utilizator 09:39, 7 Septembrie 2017
Actiune in instanta, pentru adoptie, formulate de catre sotul d-voastra. Trebuie citat tatal biologic. Dar trebuie sa fiti sigura ca tatal biologic se va prezenta la termen si isi va da acordul in instanta, pentru ca altfel e in zadar tot demersul.
Nu e santaj, e interesul copilului sa creasca intr-o familie cu mama si tata.
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2017
ContSters369380, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme juridice de familie - adoptie nepot tanase67 tanase67 fica mea are varsta de 18ani si 4 luni .De curand am aflat ca este insarcinata in 5 luni clar nu se mai poate face nimic,va rog sa-mi spuneti daca pot sa-i ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara cozmapaunita cozmapaunita buna ziua, sunt divortata din 2009 , am o fetita de 4 ani jumate , timp in care nu am ptimit deloc pensia alimentara , am facut plangere penala dar ... (vezi toată discuția)
Cerere de recunoastere a copilului szidonia23 szidonia23 buna ziua.am trait in concubinaj cu cineva,am ramas gravida.la inceput totul a fost bine.insa tatal copilului a plecat in alta tara iar acum refuza orice ... (vezi toată discuția)