avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cand am nevoie de avocat?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cand am nevoie de avocat?

Buna ziua!
Am si eu o problema, daca ma poate ajuta cineva.
Stau la et. 1 al blocului, sub apartamentul meu este un salon de frumusete.
Nu stiu cum s-a intamplat, dar am reusit sa inund spatiul, defectandu-se aparatele din salo.
Am discutat cu personalul, am ajuns la imtelegere, dar acuma s-a razgandit, vrea aparatura completa noua. Ce pot eu sa fac?
Cel mai recent răspuns: marbit , utilizator 17:36, 6 Octombrie 2009
Va multumesc f mult pentru sfaturi. sunteti f amabila. Sper ca pe viitor sa avem subiecte mail placute. Dar eu acuma, daca a retras reclamatia, mai sunt obligata sa ii platesc daunele, respectiv reparatia solarului, zugravit, alea, alea?
Insist asupra faptului de a vedea care a fost sursa necazului.
Poate ca Dv. nu aveti nicio vina si aceasta este a asociatiei....
De ce ati plati Dv. ceva care s-a intamplat pe coloana asociatiei? Nu stiu cum e acolo situatia, dar ar trebui sa intrebati instalatorul care a desfundat cu sarpele. V-am mai spus asta. Nu va rezumati la efecte, mergeti la cauze, ca altfel...o sa va tot faceti probleme si o sa vi le faca si altii.
In termen de 3 ani, vecina cu salonul poate sa va dea in judecata intr-o actiune in pretentii prin care sa va solicite cine stie ce suma astronomica, mai mare si mai umflata decat prima suma solicitata.
Eu va recomand sa luati legatura cu aceasta, personal, si prin buna intelegere sa va manifestati si fata de aceasta disponibilitatea de a repara ce s-a stricat din vina dv. si, in acest sens, sa incheiati o conventie prin care dv. fie achitati o suma de bani care sa acopere prejudiciul creat, fie va oferiti sa faceti asta, asta... pentru repararea prejudiciului, iar ea sa precizeze ca nu mai are nicio pretentie prezenta si viitoare de la dv. cu privire la acest incident daca dv. v-ati indeplinit obligatia asumata. Sau, poate ca nu mai are nicio pretentie de la dv....si atunci, ea va va da o declaratie, la notar sau prin inscris sub semnatura privata, cu doi martori prin care arata ca nu mai are de la dv. nicio pretentie in ce priveste prejudiciul constand in ......... ca urmare a ............ Nu renuntati la obtinerea unui inscris : conventie/declaratie, deoarece ulterior va poate solicita beneficiul nerealizat ca urmare a nefunctionarii aparatelor din cauza scurgerilor provocate de dv., beneficiu care poate fi considerabil. ;)
Ei, asta era! Da, aveti dreptate. va multumesc pentru ajutor!
va doresc toate cele bune!
Ce bine ca am invatat sa navighez pe internet!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Urgent inundatie, responsabilitate admin sau privata vivi23ro vivi23ro Buna ziua, De o saptamana sunt inundat. De la scurgerea din bucataria vecinei de deasupra ,teava de scurgere merge prin tavanul meu (nu este la vedere, este ... (vezi toată discuția)
Desfundare/inlocuire coloana de scurgere comuna a wc-urilor mirelae2002 mirelae2002 Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament la etaj 8 din 10. Proprietarii de la etajul 9, care ma inunda anual de cateva ori pe an, au scurgerea de la wc ... (vezi toată discuția)