avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aditional sau CIM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aditional sau CIM?

Buna ziua. Va rog frumos daca ma puteti lamuri...cum se procedeaza in cazul unui salariat care se pensioneaza pe caz de boala cu drept de munca? Se inchide cartea de munca sau se poate modifica pe baza unui act aditional durata muncii de la 8 ore la 4 ore si modificarea salariului de baza ?
Si in cazul in care datorita rezultatelor slabe ale firmei se reduce timpul de lucru de la 8 ore la patru ore si salariul aferent , procedeul este identic? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: iulya , utilizator 12:27, 6 Octombrie 2009
1. Act aditional cu reducerea timpului de munca si modificarea salariului de baza.
2. Da. ;)
Asa cum v-a spus si colega mea, @cora2006, in ambele cazuri faceti acte aditionale la CIM.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile salariatilor Maia M Maia M Buna ziua, Firma la care lucrez (din03. 2000), a ales ca masura sa treaca de criza,un act aditional la contract prin care ne informeaza ca :\\\"se modifica ... (vezi toată discuția)
Modificare prin decizie a timpului de lucru corina_alice corina_alice Buna ziua, As vrea sa va intreb daca un angajator poate modifica prin decizie timpul de lucru de la 8 la 4 ore si numai catorva angajati. Informarea ... (vezi toată discuția)
Reducerea timpului de lucru, trecerea de la norma intreaga la part time MosuCorcodel MosuCorcodel Buna seara! Sunt angajat cu CIM pe perioada nedeterminata, cu norma intreaga, de 40 ore pe saptamana. Datorita pandemiei lucrez de acasa, pe baza deciziei de ... (vezi toată discuția)