avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Luna tatălui și stimulentul de inserție pentru mama
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Luna tatălui și stimulentul de inserție pentru mama

Buna ziua,va rog sa ma ajutati ca sunt tare nedumerita!Fetita mea are 1 an si 5 luni ,eu ma intorc la lucru dar la alta firma angajatoare!Urmeaza sa imi fac angajarea in zilele urmatoare!As dori ca sotul sa beneficieze de luna tatalui si sa beneficiez de stimulentul de insertie!Va rog sa ma ajutati cu primele demersuri si sa ma indrumati...Ca sunt total in ceata!Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 8 Septembrie 2017
1. Pentru a beneficia de stimulent de insertie pana la varsta de 3 ani, trebuie sa reveniti la munca cu cel putin 60 de zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani,

2. Data incetarii vechiului c.i.m. = data inceperii activitatii in baza noului c.i.m.

3. Daca dvs reveniti la munca, tatal poate intra in CCC, situatie in care pe durata cat tatal este in CCC dvs nu veti primi stimulent de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie auramanoila auramanoila buna seara!Daca ma intorc cu 60 de zile la servici, inainte ca fetita sa faca doi ani, cele doua luni pot fi luate de tata, daca si el a realizat venituri?Pot ... (vezi toată discuția)
Stimulent inserție adrianaa.alina adrianaa.alina Buna ziua! Momentan sunt in concediu de creșterea copilului, acesta va împlini 2 ani pe 9 martie 2019. Tatăl nu dorește să își ia luna de concediu. În ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din concediu crestere copil andi_erika andi_erika Buna ziua.Ma aflu in concediu crestere copil,,mai precis a celei de a 2 lea copil nascuta in data de 2.04.2016.Am intrat dintr-un concediu de maternitate in ... (vezi toată discuția)