avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Efectuarea medierii mai inainte ca persoana sa aiba ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Efectuarea medierii mai inainte ca persoana sa aiba calitatea de suspect sau inculpat in procesul penal

Efectuarea medierii mai inainte ca persoana sa aiba calitatea de suspect sau inculpat in procesul penal sunteti de parere ca se poate face?

Practic acum se citeaza in calitate de martor persoana si aceasta inseamna ca martorul sa incheie acordul de mediere cu partea vatamata.

M-ar interesa daca a facut cineva o mediere cu martorul si partea vatamata si civila.

In speta, martorul nici nu a fost audiat.
A fost cautat de politie dar nu a fost gasit si probabil ca este cautat in continuare.

Nu observ sa existe un impediment legal dar pot exista si alte opinii mai ales in privinta organului de urmarire penala.
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:47, 8 Septembrie 2017
De ce sa nu fie posibil, trebuie doar sa se tineti cont de faptul ca in latura penală a procesului, dispoziţiile privind medierea se aplică numai în cauzele privind infracţiuni pentru care, potrivit legii, retragerea plângerii prealabile sau împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Este vorba de un furt sub 10 000 lei ca valoare si se poate rezolva.

Organul de urmarire penala nu pare sa se grabeasca sa ma ajute cu medierea.
Le-am cerut prin cerere nr dosar penal si pana acum nimic.

Daca in penal medierea se poate face dupa savarsirea infractiunii si chiar de la momentul depunerii plangerii penale, imediat in secunda urmatoare, ar insemna ca nu exista probleme juridice.

Deocamdata nu am nr dosar penal.
Nu am nume si prenume parte vatamata.
Si organul nu se grabeste deloc sa imi dea macar nr de dosar...
Am impresia ca vor sa ii audieze mai intai.Ei nu vor sa fie audiati ca nu vor sa mearga la politie.
Unii sunt arestati iar altii vor sa plece din tara si se grabesc.
Banuiesc ca si partea vatamata isi vrea banii mai repede ca e o suma destul de mare.
Este regretabil sa vezi cum statului nu ii pasa de banii partii vatamate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnducerea in eroare a organelor judiciare Roman85 Roman85 Buna Ziua am depus la parchet doua plangeri fata de doua persoane sub aspectul savarsirii infractiunii de inducere in eroare a organelor ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza pana se pune in miscare actiunea penala aidu aidu Cat timp dureaza de cand depun plangere penala la Parchet, pana se incepe urmarirea penala?? Precum si pot face ceva pt urgentare?? (vezi toată discuția)
Contestatie privind durata procesului penal, ...admisibilitate actiune Ing.Valentin Ing.Valentin Doresc sa formulez o contestatie privind durata procesului penal, (488 indice 1 NCPP) mai exact este vorba despre o plangere penala depusa la \"intimidare\" de ... (vezi toată discuția)