avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sau vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau vanzare cumparare

Parintii doresc sa-mi dea mie casa cu clauza de intretinere,sunt casatorita si am o sora ei doresc sa nu aibe nimeni dreptul in afara de mine.Care este cea mai sigura cale.
Cel mai recent răspuns: Rysi , utilizator 14:57, 11 Septembrie 2017
Daca faceti vanzare cumparare depinde de regimul matrimonial pe care il aveti acum.
Cea mai sigura varianta, ca sa nu devina bun comun al sotilor, este donatia.
Cu privire la dreptul surorii, depinde intinderea patromoniului succesoral. Ei nu i se poate incalca rezerva succesorala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Multumesc mult!
Teoretic ar trebui sa încheiat în un contract de întreținere daca asta se urmărește, anume întreținerea parintilor.
Trebuie însă schimbat regimul matrimonial așa cum spunea colegul mai sus și arătat exact cum anume se va presta întreținerea, din ce venituri, în ce constă, de ce e nevoie de contract raportat la obligația legală, depinde de veniturile dv., ale părinților, ale surorii, de situația locativă etc.
Parintii doresc sa-mi lase casa doar mie fara sa aibe nimeni dreptul.Nici sora si nici sotul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie? Diana123123 Diana123123 Buna ziua, Parintii mei doresc sa imi lase un apartament (nu doresc sa il treaca momentan pe mine). Ei vor sa mergem la un notar sa facem un act prin care ... (vezi toată discuția)
Cum pot cumpăra un apartament de la tata, astfel încât soțul meu să nu aibă niciun drept asupra lui în caz de divorț? Camelia R Camelia R Buna ziua, exista vreo posibilitate sa fac contract de vanzare cumparare pt un apartament, proprietar este tatal meu si eu vreau sa-l trec pe numele meu, dar ... (vezi toată discuția)
Donatie cu uzufruct viager marinel01 marinel01 Parintii mi-au donat prin act de donatie cu uzu fruct viager casa batraneasca si terenul in 2012 acum ei sunt decedati.Mai am doua surori.Ele pot sa atace ... (vezi toată discuția)