avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nerespectare autorizatiei de construire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nerespectare autorizatiei de construire

am construit o casa in mediul rural in anul 2008 si mi-au dat voie sa incep lucrarile fara autorizatia de construire,numai cu certificatul de urbanism in care nu au fost trecute distantele fata de vecini .Am amplasat casa la distante legale dar nu cele care au fost trecute in planul dat spre neschimbare. Am receptia finala,am intabulat-o, am platit impozit pe suprafata reala. Mai pot avea probleme in cazul unui control?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:40, 9 Septembrie 2017
Chestia cu "mi-au dat voie sa incep lucrarile fara autorizatia de construire,numai cu certificatul de urbanism" este un fel de a spune, adica poate ca au tolerat o ilegalitate, dar nu ca v-au dat voie, pentru ca asa ceva, in mod legal, nu se putea intampla. Dar asta nu mai conteaza acum.
Asa cum povestiti, ca aveti receptia finala si ca ati intabulat casa la cartea funciara si ca platiti impozit, etc, la prima impresie nu vad ce probleme ar mai putea sa apara dupa atata vreme.

Dar probabil ca aveti dvs vreo temere de ati pus intrebarea, acum in 2017, fapt pentru care poate doriti sa ne spuneti si alte amanunte ...
Sunt intr-un litugiu cu vecinul care construieste la 20 cm de gardul meu fara sa-mi ceara acordul . Am facut sesizare la primarie si am fost amenintata ca vine sa-mi masoare distantele. Vreau sa merg mai departe si vroiam sa stiu daca pot fi atacata si ce pot pati , ca sa fiu pregatita.
In mod normal litigiul cu vecinul se rezuma strict la limitele obiectului cauzei respective, si nu la alte aspecte de la Adam si Eva. Prin faptul ca ati facut o sesizare la primarie si "va ameninta" ca "vine sa va masoare distantele", nu se intelege in ce consta amenintarea, adica ce are una cu alta. Asa, privind simplist lucrurile, este greu de dat cu presupusul aici daca, de unde, cine si in ce mod puteti fi atacata. Cred ca este aproape imposibil sa isi dea cineva cu parerea fara sa stie toate detaliile, situatie in care cred ca se impune o discutie confidentiala cu un avocat.
Desigur, pot exista si alte pareri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distante de construire fata de limitele de proprietate keops_mic keops_mic Buna ziua, Cand am inceput construirea a garajului, am aflat ca in satul unde am casa exista un RLU care te obliga sa ai niste limite ale constructiei fata ... (vezi toată discuția)
Modificare gard, autorizatie de construire expirata - ce pot face? mihai-giurgiu mihai-giurgiu Buna ziua ! Sunt proprietarul unui imobil la care imprejmuirea / gardul nu corespunde cu ceea ce era prevazut in proiect. Imobilul a fost cumparat de la un ... (vezi toată discuția)
Distanta intre 2 constructii dani1979 dani1979 Buna ziua, am o intrebare la care nu gasesc raspuns. Langa casa mea cineva construieste o alta casa cu etaj care o sa-mi tina umbra . Distanta intre mine si ... (vezi toată discuția)