Daca se intilnesc 3 prieteni si :
Primul detine droguri si le consuma (marijuana)
Al doilea doar le consuma (marijuana)
Iar al treilea doar este linga ei, vrea sa vada efectul
Depinde de situatia concreta, de mult mai multe detalii.
Chiar si cel care asista ar putea sa savarseasca o infractiune, daca pune la dispozitie apartamentul ca ceilalti doi sa consume.
Primul are putea sa savarseasca mai multe fapte: detinere, consum, oferire
Dar toate sunt la nivel teoretic. Putin probabil sa fie depistati fix in momentul savarsirii, mai ales ca nu este un loc public
Daca faptele ar fi constatate relatate de un martor, la o anumita perioada de timp...putin probabil sa existe condamnari, din moment ce substanta nu exista si nu poate sa fie stabilit continutul acesteia.
Specificati daca au fost prinsi in flagrant.
Legiuitorul roman nu incrimineaza consumul de droguri ca infractiune distincta, in schimb sanctioneaza detinerea de droguri indiferent de cantitate si de scopul pentru care se face, inclusiv pentru consum propriu.
Daca nu sunt depistati ca detin droguri(obiectul material al infratiunii), in opinia mea, nu comit nicio infractiune.
Trebuie sa tineti cont ca detinerea de droguri pentru consum propriu, fara drept, asa cum este reglementata de art. 4 din Legea 143/2000 poate fi comisa in 9 modalitati distincte:”Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu”
Nelamurire
alexmarius2
Buna ziua.Am o nelamurire destul de mare,am fost oprit in trafic alaturi de un prieten care conducea iar asupra mea s-au gasit un cantar electronic si 0.3 ... (vezi toată discuția)
Marijuana
bogdan12x
Am fost prins in luna mai cu un sfert de tigara cu marijuana in ea. Am fost dus la sectie sa dau o declaratie dar fiind foarte stresat de ce se intampla si ... (vezi toată discuția)