avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Regim hotelier agentie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Regim hotelier agentie

Bună ziua,sunt o persoana fizică si de curand am cedat în administrare un apartament cu 3 camere unei companii ce închiriază în regim hotelier iar cand am fost cu contractul la ANAF sa il inregistram au zis ca nu se poate deoarece nu există o sumă trecuta pe contract .Veniturile vor fi variabile,75% noi si 25 % compania urmând să fim platiti odată pe luna.Cum se face înregistrarea la ANAF în cazul acesta ?Ce acte se depun ? mentionez ca in anexa declarației 220 nu as vrea sa trec regim hotelier deoarece o să fiu obligat la plata unui impozit pe o sumă de 4500 lei lunar,chiar dacă nu încasez nimic.
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:16, 11 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate. Daca nu ati dori sa fiti impozitat pe acea norma de venit care se apropie de situatia reala a cazuşui dumneavoastra, atunci inseamna ca ati fi impozitat ca si cum ati avea un contract de inchiriere cu un singur chirias, in care trebuie sa apara valoarea lunara a chiriei. Altfel nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pentru chirie este platit de proprietar sau chirias ? rolena rolena Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca este legal, ca proprietarul sa imi impuna plata impozitului aferent chiriei. Multumesc ! (vezi toată discuția)
Uscatorie bloc inchiriata de administratie bmik1998 bmik1998 buna ziua, administratia blocului a inchiriat uscatoria de la ultimul etaj (de 9 etaje este blocul) si cica banii ar fi folositi la intretinere...cat de legal ... (vezi toată discuția)
Cum se declara venituri mici si sporadice din inchiriere in regim hotelier per noapte? vioricaw vioricaw Cum se declara veniturile mici si sporadice din inchiriere in regim hotelier per noapte? Ma gandesc sa dau la inchiriere in regim hotelier o garsoniera, nu ... (vezi toată discuția)