avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dovada achitare avans cina revelion
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dovada achitare avans cina revelion

Lucrez la un restaurant pt. care trebuie sa incasez avans cina revelion inca din luna septembrie, casa nu permite marcaj negativ(stornare avans), nu pot marca suma ca si produs pt. ca nu am intrare si dereglez gestiunea.Cum procedez? Platitorului trebuie sa-i dau dovada achitarii.
Anul trecut am facut bonuri de avans si factura, apoi factura de stornare avans si dispozitie de plata cf factura iar cina am marcat-o intreaga dar asta presupune umblat toata noaptea printre clienti si i-am cam deranjat, doar erau la petrecere. Dvs. cum procedati?
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:18, 15 Septembrie 2017
Factura de avans si chitanta la incasarea contravalorii cinei de revelion si factura de stornare a avansului pe care se trec si produsele consumate si chitanta cu diferenta (daca e cazul).
Este vorba de persoane fizice si nu pot da chitanta, trebuie bon fiscal
Atunci, sa cautam alta solutie: ce ziceti de bonuri cu valoare fixa pe care scrieti "cina de revelion" pe care le dati clientilor cand incasati banii?

Este o exceptie de la folosirea casei de marcat, conform OUG 28/1999 art. 2, lit. d).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inregistrez in casa de marcat plata avansului si ratelor? Maria2014 Maria2014 Vine clientul, comanda lenjerie de pat, plateste avans, nu am voie sa tai chitanta? Emit factura acum sau cand ridica produsul? (vezi toată discuția)
Incasare avans ... chitanta, factura, bon fiscal? 1cbastian 1cbastian Buna ziua, sunt [b]PFA [/b](norma de venit, [b]neplatitor TVA[/b]) - servicii informatice ... dezvoltare pagini web - si am urmatoarele nelamuriri ceea ce ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitatea unei i.i. marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca procedez corect in urmatoarea situatie,clientii unui restaurant(i.i) vin sa faca programari ptr. ... (vezi toată discuția)