avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... consultanta juridica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

consultanta juridica

Doresc sa acorda consultanta juridica sub forma unui business insa din cate am inteles de la colegii mei Dl Mihai Grigore si Dna ralu21 care m-au sfatuit foarte bine nu o pot oferi sub forma unui PFA insa nu m-as incumeta ptr inceput sa fac un srl ce alte forme juridice mai poate imbraca acest gen de business daca stie cineva?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:53, 3 Octombrie 2009
Va faceti un PFA cu servicii de secretariat si management, de exemplu. Dvs. oferiti consultanta juridica si taiati factura pe "management" sau "secretariat". Cand e vorba de reprezentare in instanta sau la x institutie, daca clientul e p.j., va face delegatie, daca e p.fiz, va face procura.
Singura problema este ca in instanta clientii nu isi vor putea recupera cheltuielile de judecata pentru aparare. Dar pentru alte "lucrari juridice", facturate cu alta denumire, totul e in regula.
Interzicerea SRL-urilor (iar de vreun PFA cu Cod Caen 7411 - actualul 6910 -
n-am auzit inca sa se fi infiiintat) s-a facut prin decizia XXII/2006 ICCJ prin care cererile de autorizare a constituirii şi de înmatriculare a societăţilor comerciale de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică" au fost declarate "inadmisibile" .

Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
Av. NICULESCU-GORPIN, Avocat
Presupun ca ati citit art 82 din Legea 51/1995...
J H a scris:

eu nu sunt avocat
annajanette a scris:

J H a scris:

eu nu sunt avocat

A, da? :O Deci, numai avocatii citesc legislatie? Sau numai avocatii citesc Legea nr. 51/1995? Si, mergand pe acasta "logica", numai magistratii citesc Legea nr. 303/2004, numai functionarii publici parlamentari citesc Legea nr. 8/2006 etc.

Cititi art. 82 din Legea nr. 51/1995, este singurul raspuns corect pe care l-ati primit pana acum.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Tocmai...
Asta inseamna ca daca o sa acordati asistenta juridica s-ar putea sa aveti o problema mai grava decat forma juridica a firmei, societatii, etc!
Insa... your choice... your risk!

Alte discuții în legătură

Nelămurire cu primire la statutul profesiei de avocat matei_dragomir matei_dragomir Bună ziua, Statutul profesiei de avocat enunță la articolul 1, alin (1) că Legea nr. 51/1995 este denumită în cuprinsul Statutului ca ”Lege”, însă ... (vezi toată discuția)
Oug 230/2008 leuca_luminita leuca_luminita Buna seara tuturor! As avea o rugaminte la cei mult mai informati decat mine: exista vreo abrogare a acestei ordonante? De ce va intreb acest lucru? Pentru ca ... (vezi toată discuția)
Aparator in procesul penal jethrotullb jethrotullb Poate fi aparator in procesul penal un magistrat care este sot sau ruda apropiata cu partea pe care ar reprezenta-o sau doar un avocat poate avea aceasta ... (vezi toată discuția)