avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Persoane la intretinere

Buna seara!
Va prezint urmatoarea situatie la care sper sa ma ajutati cu un raspuns/sugestie: locuiesc singura intr-un apartament, iar de curand am fost "informata" de catre presedintele blocului ca de luna viitoare imi va fi trecuta inca o persoana la intretinere, deoarece prietenul meu a fost vazut venind de mai multe ori la mine. Stiam din lege ca o persoana poate fi trecuta la intretinere doar daca sta minim 15 zile lunar; i-am replicat asta domnului in cauza, dar se pare ca nu l-a interesat, sustinand ca l-a vazut pe prietenul meu si el, si alte persoane, de mai multe ori. Cu siguranta perioada in care el a stat la mine nu depaseste cele 15 zile (luna aceasta cel putin au fost sigur doar 4 zile); mi s-a spus ca trebuie sa aduc adeverinta de la blocul unde sta precum ca el plateste intretinere acolo.
Intrebarile mele sunt urmatoarele: cum poate dovedi presedintele ca o persoana a stat la mine mai mult de 15 zile a.i sa il treaca la intretinere "automat de luna viitoare" precum mi s-a spus?In bloc nu sunt camere...cum poate sustine asa ceva?doar pe baza spuselor vecinilor?
Prietenul meu sta la casa, cu parintii lui, insa nu are inca buletinul la acea adresa (s-a mutat acum aprox un an, din pacate nu si l-a mai schimbat); ce act doveditor pot eu sa ii duc ca sa demonstrez ca el locuieste acolo?exista vreo declaratie model sau e de ajuns o declaratie a proprietarului casei prin care sa sustina ca il are in intretinere?
si 3. de ce sunt eu obligata sa dovedesc acest lucru doar pentru ca unui vecin ii place sa stea la barfa, de ce trebuie sa ii dau datele personale ale prietenului meu? Nu am de ce sa ma feresc de a-l introduce pe listele de cotizat, daca ne vom hotari sa ne mutam impreuna, insa ma intriga disperarea unora, care in loc sa se preocupe de problemele reale ale blocului, se ingrijesc doar sa vada cine cand si la cine vine :(
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 21:24, 11 Septembrie 2017
presedintele nu are voie sa faca acest lucru decat pe baza declaratiei dumneavostra pe propria raspundere.
Ceea ce a facut el se cheama "militie spirituala"....
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2017
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere stabilita pe vorbe tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o chestiune:din cate stiu, cheltuielile pe care trebuie sa le achite un locatar catre Asociatia de Proprietari sunt ... (vezi toată discuția)
Este posibil si legal ca o persoana sa plateasca intretinerea in doua locuri? AndreeaFr AndreeaFr buna ziua,de curand m-am casatorit si eu cu sotul meu nu am stabilit unde o sa stam,eu locuind cu bunica pe timp de iarna ,iar el cu parintii.Din luna martie ... (vezi toată discuția)
Vecini invidiosi sau care n-au ce face doina97 doina97 am un prieten cu care ma vad numai in wekeend desii avem o varsta,si sta deoarece unii 2 dintre vecinii cu care nu vorbesc,au propus sa fie trecut la ... (vezi toată discuția)