avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii, obligatii angajator in privinta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii, obligatii angajator in privinta documentelor finale/dupa demisie

buna ziua,

am o situatie pe care as dori sa o abordez cu mai multe informatii dpdv legal (conform codului muncii).
am incheiat de curand colaboarea cu firma angajatoare; cu acordul partilor incepand cu data de 11.09; mi s-a comunicat telefonic ca pot veni sa ridic decizia de incetare, plus adeverinta de vechime.
datorita faptului ca din salariul pe luna trecuta lipseau undeva la 100 de lei si am cerut explicatii de calcul salarial (care mi-au fost refuzate); in momentul in care am ajuns sa ridic actele mi s-a comunicat ca nu au absolut nici un act pt mine ( sa revin in octombrie la lichidare), pers cu care vb telefonic era in "sedinta".
ideea e ca eu plec din tara, iar "luna" viitoare nu am cum sa mai ajung; unde mai pun ca nu mi s-a rasp cum mi s-a calculat salariul pe luna precedenta.
intrebari: cum pot constrange din punct de vedere legal sa primesc acele documente (si daca le pot primi prin posta).
daca ajuta sa fac un mail oficial in care sa solicit explicatii plus trimitere documente la adresa x.

multumesc pt raspunsuri.
numai bine!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:59, 12 Septembrie 2017
Aveti cerere de incetare contract de munca cu acordul partilor art. 55 lit.b CM la o anumita data?
Contractul incheiat prevede previz de 20 zile lucratoare care incep sa decurga de la data depunerii cererii de demisie, in ceast caz faceti calculul la 20 zile lucratoare de la depunerea demisiei si atunci se considera contractul incheiat art. 81 alin. 1 CM . Din relatarea dvs. inteleg ca nu ati "lichidat" deci nu ati facut nici un fel de cerere?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
rusualexandra a scris:

Aveti cerere de incetare contract de munca cu acordul partilor art. 55 lit.b CM la o anumita data?
....


Utilizatorul acestui topis stelutaanuti a scris:

buna ziua,
.....
am incheiat de curand colaboarea cu firma angajatoare; cu acordul partilor incepand cu data de 11.09; mi s-a comunicat telefonic ca pot veni sa ridic decizia de incetare, plus adeverinta de vechime.
....



Asadar, c.i.m. este incetat in baza art.55 lit.b C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen eliberare acte incetare contract de munca bss bss Va salut. Numele meu este Silviu, am 42 de ani, pana la data de 01.11.2016 am lucrat la o mare multinationala care produce bauturi racoritoare si as avea ... (vezi toată discuția)
Model cerere chemare in judecata angajator maria dinca maria dinca Buna seara. As dori sa aflu un model de chemare in judecata a angajatorului pentru refuzul de a elibera actele de incetare a CM(decizia,nota de lichidare si ... (vezi toată discuția)
Decizia de lichidare bolboaka bolboaka Buna, mi-am schimbat locul de munca cu lichidarea la zi dar nu vor sa imi dea decizia de lichidare si celelalte acte pe care trebuie sa mi le dea. Pe ... (vezi toată discuția)