avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in inscrisuri sub semnatura privata& fals ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in inscrisuri sub semnatura privata& fals intelectual

Pentru acoperirea delapidarii, gestionarul a intocmit mai multe acte justificative, pe care le-a depus in contabilitatea societatii X.
Falsificarea aestor inscrisuri de gestionar, apartinand unei societati X, pentru insusirea unei sume de bani, constituie infractiunea de fals intelectual si uz de fals.
De mentionat ca societatea X nu este o persoana de interes public, iar bunurile acesteia nu sunt de interes public, in sensul prevederilor art.145 si 150 alin 2 Cod Penal.
Pe langa infractiunea de delapidare,uz de fals, avem de-a face cu infractiunea de fals intelectual sau fals in inscrisuri sub semnatura privata?
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 19:13, 14 Octombrie 2009
1./La prima parte a intrebarii:
" Am si eu o problema in legatura cu fals in inscrisuri.
Asociatul meu a semnat in numele meu 2 facturi la societatea unde sunt administrator,a semnat de fel toate facturile pe care el le-a emis fara ca acele facturi sa faca obiectul cu care societea se ocupa."
Va fi un fals in inscrisuri sub semnatura privata, daca acest fals a produs consecinte juridice. Puteti sesiza acest lucru printr-o plangere penala.
Succes!

2./La punctul 2 topicul deschis de dvs a mai fost dezbatut.
"Am o firma care nu are nici un angajat..Asociatul meu a incheiat asigurari fictive catre o societate de asigurari la care lucreaza.Am anuntat acea soc. ca nu exista nici un angajat si ca nu sunt de acord cu aceste ilegalitati.CE pot face mai mult?

3./ la punctu 3 topicul deschis de"Barbat cu 30 ani mai mare,fata 15 ani,seductie ptr intretinere de act sexual,promisiuni casatorie,excursii,cadouri ,bani.Ptr a fi aproape de minora traieste cu mama ei.Vine in lipsa mamei in casa unde mai exista un minor de 8 ani.Intretinere relatie sexuala cu fata,perversiuni.Cum se poate pedepsi.Mama a aflat,a spus ca il da pe mana justitiei,el a regretat fapta,promisiuni,minciuni....Daca el depune singur declaratie cum va fi pedeapsa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)
Infractiuni si infractiuni grave bladeiii bladeiii În cazul în care o personă fizică ori juridică a săvârşit mai multe infracţiuni de ex: 1. Abuz în serviciu 2. Fals în înscrisuri oficiale ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa maxima pentru fals sub semnatura privata mariamem mariamem Buna ziua Care este pedeapsa maxima pentru fals sub semnatura privata cu scopul modificarii actului constitutiv al societatii in adunarea aga? Am ridicat ... (vezi toată discuția)