avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile lucratoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile lucratoare

Buna ziua, lucrez in comert, unde si sambata avem program de lucru. Va rog sa-mi spuneti , la concediu de odihna se socotesc sambetele ca zi de lucru? Stiind ca am dreptul la 21 ZILE LUCRATOARE de concediu.
Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:24, 13 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!

Dumneavoastră trebuie să aveți 5 zile lucrătoare pe săptămână, în fiecare săptămână, indiferent care sunt acelea (luni, marți, sâmbătă etc.). În momentul în care sunteți în concediu de odihnă, stați acasă în zilele în care trebuia să lucrați. Practic, dacă vă luați 5 zile legate, aveți 7 zile libere în total. Exemplu: Aveți programate ca zile lucrătoare zilele de luni, marți, miercuri, sâmbătă și duminică. Dacă vă luați 5 zile, sunteți liberă toată săptămâna, de luni până duminică.
Zilele de repaus saptamanal nu se iau in calculul numarul zilelor de CO.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna sevraj sevraj Buna, va rog sa ma lamuriti si pe mine .... lucrez La o firma cu 3 angajati si un director ( magazin ) si programul nostru e cam amestecat in ideea ca lucram ... (vezi toată discuția)
Zile co neacordate corespunzator? IoanaGh IoanaGh Buna ziua, Am o nelamurire in legatura cu acordarea de cateva zile de concediu de catre compania la care lucrez. Programul dupa care lucrez momentan este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! dacă luni și marți îmi sunt trecute zile din ... Ghiță Maria Manuela Ghiță Maria Manuela Buna ziua ! Dacă Luni și marți îmi sunt trecute zile din concediu cele 2 zile libere săptămânale conform contractului de muncă semnat se mai dau în ... (vezi toată discuția)