As dori putin ajutor cu urmatoarea situatie:
In 2004 a fost dezbatuta simultan succesiunea dupa bunicul meu (care a decedat primul) si sotia dansului (de fapt cea de a doua sotie; prima sotie e deasemenea decedata), pe baza anexelor 1 de la primarie eliberate atat pentru bunicul meu cat si pentru sotia dansului (acum se numeste anexa 24). Nu exista alte dovezi ale bunurilor detinute decat aceaste anexe care sunt absolut identice in privinta bunurilor mobile si imobile detinute. Exista doi mostenitori: mama mea si sora ei dupa tata (avuta cu cea de a doua sotie). In certificatul de mostenitor eliberat de notar unele terenuri apar detinute doar de sotia bunicului meu (desi conform anexelor de la primarie trebuiau sa apara si la bunicul meu) astfel incat sora mamei mele este singura mostenitoare a acestor terenuri. Cum s-a intamplat acest lucru nu imi dau seama. La dosarul de dezbatere a succesiunii de la notar apar doua liste srise de mana care enumera bunurile mostenite de cei doi mostenitori si semnate de acestia.
Dupa atata timp se mai poate ataca certificatul de mostenitor astfel incat mama mea sa poata mosteni si partea dansei din terenurile care apar listate doar la sotia bunicului meu cum trebuia sa se intample de la bun inceput conform anexelor de la primarie?
Multumesc
Eu nu cred ca s-a strecurat nici un fel de greseala si o sa va explic logica afirmatiei mele! La dezbaterea succesiunii dupa bunicul dvs , mostenitorii au fost bunica si cei 2 copii, in cote de 1/4 bunica si restul de 3/4 cele 2 fete. La decesul bunicii , mostenitorul unic a fost fiica ei , mama dvs neavand dreptul la cota parte din acea succesiune! Terenurile respective , fiind dobandite in urma unei legi speciale(legea 18/1991 republicata) au fost dobandite de catre fiecare dintre soti ca urmare a reconstituirii dreptului de proprietate mostenit de la ascendentii sai! Ca urmare , bunica a mostenit acel drept pentru terenurile sale de la parintii ei , iar la decesul sau au intrat in patrimoniul fiicei sale , ca urmare a dezbaterii succesiunii! Deci este foarte corect! Nu aveti ce anume sa atacati!B-)
Exista un testament legalizat la notar (cam vechi, din 1955) prin care parintii bunicii lasa in mostenire terenul in cauza atat bunicii cat si bunicului. Presupun ca asta inseamna ca si bunicul are dreptul la teren. Asta ar schimba lucrurile?
Apoi terenul se afla intr-o zona care nu a fost cooperativizata deci legea 18/1991 nu stiu daca se aplica aici, adica vreau sa spun ca dreptul de proprietate al bunicilor asupra terenurilor nu cred ca s-a constituit pe baza acestei legi.
Dezbatere mostenire
Alina I.
Buna ziua.
Problema este despre mostenirea bunicului. O sa incerc sa expun datele in ordine cronologica. Bunicul meu cand s-a casatorit cu bunica a primit ca ... (vezi toată discuția)