avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenitor rămas fără moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenitor rămas fără moștenire

Bună ziua, tatăl meu a trecut casa pe numele băiatului concubinei... Nu știu prin ce modalitate. Ce pot face eu având în vedere faptul că sunt singura lui moștenitoare? Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 10:56, 13 Septembrie 2017
Nu puteți face nimic, pentru că orice persoană are dreptul să dispună de bunurile sale patrimoniale după cum dorește. Descendenții, având doar dreptul la moștenire, nu pot interveni și nu pot restricționa dreptul de a încheia acte juridice ale părinților. După decesul tatălui ați fi putut acționa dacă de pildă un act de vânzare-cumpărare, donație deghizată, încheiat cu un alt moștenitor legal al tatălui, ., dovedeați că actul a fost încheiat pentru a vi se încălca dreptul la rezerva susccesorală. Însă tatăl a încheiat acel act cu fiul concubinei, iar acesta nu are vocație la moștenire și, prin urmare, va fi puțin probabil să reușiți ceva dacă veți ataca actul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul potrivit malancioiu malancioiu Sunt casatorita, am doi copii si o casa pe numele sotului meu , care mai are patru copii din prima casatorie. Amandoi dorim sa lasam casa doar fiului nostru ... (vezi toată discuția)
Mostenire proprietate Kentanos Kentanos Am un contract de vanzare-cumparare pentru o mostenire cu uzufruct viager. Ma intereseaza daca dupa decesul parintilor acest testament (act) se poate ataca in ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare daniela 58 daniela 58 buna seara.am si eu o problema,daca puteti sa ma ajutati.suntem 4 frati.tatal meu a decedat.toti am renuntat la mostenire,mama ramanand unica mostenitoare ... (vezi toată discuția)