avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriere termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriere termen

Daca acum 10 ani am obtinut sentinta definitiva ca nu sunt vinovat intr-o speta de furt de la societate, pot recupera daunele materiale din timpul procesului? Exista termen de prescriere pentru recuperarea daunelor materiale si morale?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: eli14 , utilizator 13:43, 13 Septembrie 2017
Intradevar, exista termen de prescriptie extinctiva in materia despagubirilor. Dar la ce anume daune materiale va referiti si la ce daune morale, mai precis?
Acum, nu stiu care a fost situatia in speta dvs., dar sa stiti ca exista destule dosare in care chiar daca celui banuit de o fapta penala nu i s-a atras raspunderea penala, totusi respectivul a raspuns civil pentru anumite paguba pricinuite societatii, adica ce vreau sa spun este ca simplul fapt ca exista o hotarare definitiva penala in favoarea dvs nu intotdeauna va indreptateste la despagubiri. Insa, sigur, dvs stiti mult mai bine cum sta treaba la dvs.
Am intrebat care este termenul de prescriptie in cazul in care as fi indreptatit la despagubiri. Atat. Astept termenul (tinand cont ca s-a incheiat procesul acum 10 ani). Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
eli14, utilizator
V-am spus ca trebuie sa aduceti detaliile necesare, mai ales in ceea ce priveste prejudiciul moral. Altfel, raspunsul este asa, in principiu se aplica termenul general de prescriptie de 3 ani.
Multumesc! Era o discutie in principiu, in contradictoriu cu o cunostinta. Mi-ati confirmat parerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere cheltuieli judiciare rlcpetre rlcpetre Printr-o sentinta definitiva din anul 2005 am fost obligat la plata unor daune morale si a unor cheltuieli judiciare in fond catre partea civila, precum si a ... (vezi toată discuția)
Executare sentinta penala- daune morale pt vatamare corporala din culpa kira.11 kira.11 Am fost inculpata intr-un proces penal pentru vatamare corporala din culpa in urma unui accident rutiei petrecut in urma cu 3 ani- in anul 2006 ; in luna ... (vezi toată discuția)
Daune morale in valoare foarte mare leona777 leona777 Buna seara, doresc o informatie. Daca partea civila intr-un proces penal solicita daune materiale si morale in valoare de 275.000 lei noi, iar inculpatul este ... (vezi toată discuția)