Daca acum 10 ani am obtinut sentinta definitiva ca nu sunt vinovat intr-o speta de furt de la societate, pot recupera daunele materiale din timpul procesului? Exista termen de prescriere pentru recuperarea daunelor materiale si morale?
Intradevar, exista termen de prescriptie extinctiva in materia despagubirilor. Dar la ce anume daune materiale va referiti si la ce daune morale, mai precis?
Acum, nu stiu care a fost situatia in speta dvs., dar sa stiti ca exista destule dosare in care chiar daca celui banuit de o fapta penala nu i s-a atras raspunderea penala, totusi respectivul a raspuns civil pentru anumite paguba pricinuite societatii, adica ce vreau sa spun este ca simplul fapt ca exista o hotarare definitiva penala in favoarea dvs nu intotdeauna va indreptateste la despagubiri. Insa, sigur, dvs stiti mult mai bine cum sta treaba la dvs.
Am intrebat care este termenul de prescriptie in cazul in care as fi indreptatit la despagubiri. Atat. Astept termenul (tinand cont ca s-a incheiat procesul acum 10 ani). Multumesc!
V-am spus ca trebuie sa aduceti detaliile necesare, mai ales in ceea ce priveste prejudiciul moral. Altfel, raspunsul este asa, in principiu se aplica termenul general de prescriptie de 3 ani.