avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Raspunderea angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Raspunderea angajatorului

Credeti ca are sanse o actiune in instanta ptr recuperea cval pensiei ce mi se cuvenea incepand cu anul 2016 pana in prezent ?Casa de pensii nu a acceptat o adeverinta de grupa de munca exclusiv datorita unei adrese in care angajatorul anunta ,dupa 6 luni de la emitere , existenta unor erori materiale in adeverintele eliberate.In timpul derularii procesului cu Casa de Pensii adica dupa 1an si 3 luni de la emitere adeverinta ,acelasi angajator , aceleasi persoane semneaza si transmit la cererea Tribunalului ptr clarificarea situatiei din dosar , ca nu imi poate elibera nici o adeverinta deoarece nu exista documente in arhiva societatii care sa faca posibil acest lucru .In paralel cu acest proces am deschis actiune in constatare ptr clarificarea situatiei ref dreptul la grupa munca , actiune pe care am castigat-o si mi s-a aprobat cererea de pensionare cu data noi cerereri .Eu am pierdut datorita lipsei de organizare a angajatorului 1 an si 6 luni drepturi ce mi se cuveneau .Nu stiu daca o astfel de actiune ar fi posibila in instanta ptr recuperarea sumei .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:09, 13 Septembrie 2017
Bună ziua!

Nu vă poate spune nimeni exact dacă și ce șanse există în acest sens. Fiecare speță diferă.
Cunoasteti sa existe o speta similara ?Eu doresc de fapt sa stiu daca merita sa incerc un astfel de demers.Multumesc!
Puteti incerca, daca din vina angajatorului vi s-a cauzat un prejudiciu.

in practica judiciara exista astfel de cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare inscrieri cartea de munca Laura_Lau Laura_Lau Buna ziua, Care este procedura de radiere/modificare a inscrierii eronate in cartea de munca a grupei de munca? Este vorba despre desfasurarea ... (vezi toată discuția)
Nevalorificare grupa a ii-a de munca lucica de gennaro lucica de gennaro Am iesit la pensie in aprilie 2010,cu reducerea varstei standard de pensionare deoarece am lucrat la un grup de santiere din ploiesti,fiind incadrata in grupa ... (vezi toată discuția)
Ordinul nr. 50/1990, anexa 2, pozitia 182 viogoie viogoie Sotul meu are 2 adeverinte ptr grupa a II-a de munca: 1) avand ca temei legal ord.50/1990, anexa 2, poz.182 coroborat cu MMPS 382 poz 182/b pentru o perioada ... (vezi toată discuția)