avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen preaviz demisie vs CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen preaviz demisie vs CIM

Buna seara,
Daca initial am depus o demisie semnata cu termen de preaviz de 20 de zile si ulterior mi-am dat seama ca in CIM termenul este de 15 zile care termen ramane valabil?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 14 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de preaviz este cel din c.i.m.
Am inteles si atunci demisia initiala se anuleaza?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Demisia nu se anuleaza, se calculează termenul de preaviz dupa c.i.m.
Cornel Vasile a scris:

Demisia nu se anuleaza, se calculează termenul de preaviz dupa c.i.m.

Mi-au spus ca s a schimbat termenul la nivel national de 20 de zile.cum e? Contractul a fost semnat acum un an.
Spuneti angajatorului sa nu va mai induca in eroare , iar daca va sustine in continuare sa va arata textul actului care mentioneaza asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz leuca_luminita leuca_luminita In contractul individual de munca incheiat in 2010 este prevazuta o perioada de preaviz in cazul demisiei de 15 zile calendaristice. In contractul colectiv la ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz de 20 sau 45 zile? Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu X a fost angajat pe postul de consilier juridic la societatea X. Termenul de preaviz in caz de demisie, conform CIM, este de 20 zile lucratoare. Ulterior, X a ... (vezi toată discuția)
Refuz de inmanare a cim. sfat urgent! angel_3ro angel_3ro Mi-am depus demisia de la firma la care lucrez, si acum suntin perioada de preaviz. Cererea de demisie este inregistrata, dar directorul nu vrea sa o semneze. ... (vezi toată discuția)