Buna ziua!
Am avut un credit de nevoi personale in valoare de 10.000 de lei. Am platit 2 ani ,iar in urma unui accident nu am mai putut lucra si implicit nu mi-am mai putut achita ratele. Am primit o notificare prin posta prin care eram informat ca am de plata 8000 de lei si ca pot lua legatura cu banca pentru a justifica motivul care a dus la neachitarea ratelor (deces, accident, etc) si ca ne putem intelege astfel incat sa achit suma restanta de 8.000 de lei. Am mers la o agentie, am dus toate documentele necesare, externare din spital,raport revisal,copie contract de munca si le-am explicat ca stau cu chirie si ca imi pot permite o suma de 300 de lei de plata lunar astfel incat sa pot sa achit suma restanta de 8000 de lei in 2 ani.
Au zis ca totul este ok si sa astept un telefon. M-au sunat astazi si mi-au spus ca se poate face o reesalonare si ca suma de plata a devenir 20.000 de lei. La cei 8.000 s-au adaugat dobanzi si asta e singura varianta, sa merg si sa semnez o intelegere de plata cu ei pe 5 ani de zile cu o rata de 400 de lei.
Este legal sa imi ceara 20.000 de lei daca in notificarea pe care am primit-o prin posta m-au anuntat ca am de plata 8.000 de lei si sa merg sa vorbesc intr-o agentie?
Orice sfat este bine primit.
Va multumesc anticipat!
În ce an ați contractat creditul`? Când ați plătit ultima rată`?
Deocamdată nu semnați nimic și nu plătiți nimic până nu vedem dacă nu cumva au trecut mai bine de 3 ani de la plata ultimei rate, și astfel dacă ar fi așa c=dreptul creditorului de a cere executarea silita ar putea fi prescris.
Stiam de cei 3 ani, dar din pacate am 2 ani si jumatate de la plata ulimei rate pentru ca 2 ani de zile am fost cu platile la zi. Eu nu inteleg de ce mi-au spus prima data ca am de plata 8.000 de lei , iar acum ma anunta relaxati ca am de plata 20.000 de lei. E ca si cum as avea de plata la taxi 15 lei dar pana scot portofelul suma de plata devina 100 de lei.
Provident
Dan Belea
Am un imprumut la provident pe care nu l-am mai platit de peste 1 an. Mentionez ca am fost sunat de cineva de la ei acum vreo 6 luni si mi-au spus ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Recuperatori creante
gogu002
Am facut un credit de nevoi personale de10000 euro in anul 2006.Am platit ratele timp de 3 ani ,dar de1an nu am mai putut sa platesc.Am primit notificare de ... (vezi toată discuția)