avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de folosință exclusivă
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de folosință exclusivă

Buna ziua! 2/3 din locatarii unui bloc sunt de acord cu cedarea uscatorului cu drept de folosinta exclusiva altui locatar al blocului. Se poate stipula in actul notarial semnat de majoritatea locatarilor actuali ca orice viitoare tranzactie imobiliara din respectivul bloc nu va aduce atingere acestei folosiri exclusive? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: laurab88 , utilizator 14:21, 15 Septembrie 2017
Nu exista notiunea de "cedare", ca operatiune juridica.
Iar ca sens este ceva extrem de vag. Poate insemna multe lucruri: vanzare/donatie/inchiriere/comodat etc.
Deci, ce anume vor vecinii? Ca acel vecin sa abia intregul drept de proprietate asupra uscatorului, sau doar dreptul de folosinta?
Intregul drept de proprietate, in conditiile in care va plati o parte din reparatia acoperisului intregului bloc. Practic, ceilalti locatari ar plati mai putin pt.aceasta reparatie. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis bloc ContSters54942 ContSters54942 Buna ziua! Va prezint in continuare o situatie parca tipic romaneasca din repertoriul “Ca la noi, la nimeni” X-(: in decembrie 2007 am ... (vezi toată discuția)
Am un teren pe titlu de proprietate si vreau sa il cedez sorei ... Tulbas Camelia Rita Tulbas Camelia Rita Am un teren pe Titlu de proprietate si vreau sa il cedez sorei mele, definitiv. Cum sa procedez? (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis mansarda bloc cristian82 cristian82 Buna ziua, acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii \'90, iar ... (vezi toată discuția)