avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere penala pentru RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere penala pentru RCA

Buna ziua,
Am fost implicat de curand intr un accident auto cu 3 vehicole implicate. Mai exact am fost prins la mijloc. Am mers la politie, vinovatul si a recunoscut vina si a prezentat o polita RCA valabila fizic, dupa cercetari s a dovedit a nu fii valabila.
Ii pot face plangere penala pentru distrugere, fals si uz de fals?
Cel mai recent răspuns: Iulica popica , utilizator 10:21, 26 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Initial ati mentionat ca
Am mers la politie, vinovatul si a recunoscut vina si a prezentat o polita RCA valabila fizic, dupa cercetari s a dovedit a nu fii valabila
.

Exista o mare diferenta intre valabilitatea politei RCA si falsificarea documentului. Util ar fi sa solicitati oficial societatii de asigurare emitente care este realitatea de fapt. Sunt o multitudine de situatii: a fost emisa si nu s-a raportat, a fost incasata de intermediar/ angajat si nu s-au depus banii, seria corespunde dar pentru o alta perioada, emitentul politei nu este autorizat, cine este emitentul politei de asigurare, care era polita de asigurare corecta, etc..

Dupa aflarea acestor informatii, veti avea mai multe elemente in legatura cu cine s-ar face vinovat, pentru luarea unei decizii, catre cine va trebui sa va adresati cu o plangere.
Nu cred ca e de competenta mea sa fac pe detectivul, las asta in grija celor de la procuratura!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iulica popica a scris:
Nu cred ca e de competenta mea sa fac pe detectivul


Perfect de acord. Daca imi permiteti o recomandare, in acest caz ar fi util si sa nu va antepronuntati. Exista si posibilitatea ca celalalt conducator auto sa fie nevinovat (ipoteza agentului care nu a inregistrat polita, si a bagat banii in buzunar... ) si frustrarile dumneavoastra legate de persoana lui (intelemeiate de altfel, omul producandu-va o paguba si un disconfort) sa fie amplificate de un stil de comunicare defectuos a individului.

Luati-o cu titlu de recomandare/sugestie, nu ca si o critica...
Asa este, numai ca era de datoria lui ca dupa 5 zile sa si verifice valabilitata politei, ne facand asta sau cunoscand situatia se face direct raspunzator de pagubele produse!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)
Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)