Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Eu am mostenit niste terenuri extravilane si de cativa ani ori de cate ori merg la primarie mi se spune ca nu se mai fac retrocedari. Asta in limbaj simplu pentru mine inseamna ca acele terenuri le-am pierdut. Este adevarat? Ce se poate face? Multumesc frumos!
Buna ziua,
Nu este clar! Daca ati mostenit inseamna ca acele terenuri existau in masa succesorala deci defunctul era pus in posesie si in certificatul de mostenitor au fost inscrise in temeiul unor acte de retrocedare.
Poate vreti sa spuneti ca nu se emit TITLURI DE PROPRIETATE!
Fiti mai clar!
Va multumesc frumos pentru raspuns. Aceste terenuri le-am mostenit, insa terenurile apartin de 2 comune. Una din comune a eliberat deja titlu de proprietate unde "toate" terenurile din comuna respectiva sunt enumerate. Cealalta comuna inca nu a eliberat titlu de proprietate. Aici ar fi si problema deocamdata... Nu vor sa recunoasca terenul... Norocul meu este ca si momentan eu folosesc acest teren, deci imi apartine fizic, dar nu si legal :(
Mersi mult!
Deci toate depind de cadastrare cu GPS. Si se poate sa comandam noi aceasta cadastrare, sau se accepta doar cea facuta de primarii. daca Se face cadastrarea, atunci primaria poate sa ne elibereze titlu de proprietate?
Mersi foarte mult!
Drept de proprietate
anca111
1. Statul Roman en 1996 a retrocedat tatalui meu 6,23ha vie, in folosinta reala a carora a intrat en 2002. Tot en 2002, in urma decesului sau, fiind unica lui ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren "cu cantec"
Parintii mei au avut 6 ha de teren. In urma retrocedarii, ne-au fost eliberat titlu de proprietate pentru suprafata de 4, 93 ha, din care 3,93 pe vechiul ... (vezi toată discuția)