avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare casă înainte de divorț
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare casă înainte de divorț

Buna seara! Poate tatal meu sa vanda casa dobandita inainte de casatorie fara acceptul mamei? Acum sunt in proces de divort si se zvoneste ca a vandut deja casa, surorii lui. Au fost casatoriti peste 30 ani, au fost adaugate camere si imbunatatiri, bani investiti de mama, are martori oamenii care au muncit acolo ca au fost platiti de ea. Ea munceste in Italia deci nu locuieste in casa. Cum putem afla daca a vandut casa, nu il putem intreba pentru ca ar nega. Poate mama sa deschida partaj, ar avea castig de cauza? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ionela14 , utilizator 16:53, 16 Septembrie 2017
Buna ziua,
Casa aceia a fost bun propriu al tatalui acesta avand dreptul sa-l instraineze singur.
La partaj, mama va solicita 1/2 din contravaloarea imbunatatirilor.
Daca casa este bun propriu al tatalui si se pare ca asa este, da poate sa o vanda, iar mama are un drept de creanta pentru investitiile facute de-a lungul vremii.
Ca sa aflati daca a vandut imobilul apelati la metoda descrisa aici www.avocatnet.ro/articol_453...
Mama poate cere partajul, desigur, insa nu ne putem pronunta daca ar avea castig de cauza sau nu.
Va multumesc mult pentru raspunsuri! Mama nu doreste nimic din casa, nici macar lucrurile personale nu si le-a luat, ea ar fi vrut sa il convinga cumva sa puna casa pe numele meu si al surorii mele dar se pare ca e prea tarziu, cu siguranta a vanduto. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am eu, tatăl meu vânzându-și proprietatea? valenovaly valenovaly Bună ziua, am și eu o mare nelămurire. Mama și tatăl meu s-au despărțit în anul 2011 după o căsnicie de 17 ani, au divorțat dar mama nu a făcut ... (vezi toată discuția)
Mostenire Nomad6o9 Nomad6o9 Buna ziua, As avea si eu o intrebare: Daca parintii mei sunt casatoriti de vreo 20 de ani, iar dupa casatorie tata a primit o mostenire(casa in care locuim, ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau investitie ? danciuu danciuu suntem 3 surori si una a investit in casa parinteasca. celelalte 2 mai au dreptul de mostenire la casa? mama zice ca ii da cu acte (vezi toată discuția)