avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sau investitie ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sau investitie ?

suntem 3 surori si una a investit in casa parinteasca. celelalte 2 mai au dreptul de mostenire la casa? mama zice ca ii da cu acte
Au si celelalyte surori dreptul la mostenire numai din partea tatalui daca mama va instraina cota sa parte celeide a treia. Oricum nu poate renunta la succesiune numai in favoarea u nei dintre fice. Cu ocazia partajului imbunatatirile aduse se vor scade din valoarea imobilului
Sigur.Fiicele au calitatea de mostenitor rezervatari .Chiar daca e incheiat un act de donatie sau unul de vanzare cumparare , acesta poate fi desfiintat.(in termen de 3 ani de la decesul autorului prezentei mosteniri).
Imbunatatirile aduse bunului propriu (actualmente indiviz )dau nastere unui drept de creanta , in favoarea celui ce le-a facut ( dreptul material la actiune se stinge in termenul general de 3 ani prevazut de decretul 167/1958)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile in concubinaj gabrielagri gabrielagri dupa 20 de ani de concubinaj concubina poate fi alungata de catre varul concubinului din casa parinteasca aconcubinului dupa moartea parintilor lui (vezi toată discuția)
Atacare testament irinamanoliu irinamanoliu Cum as putea ataca un testament facut in favoarea unei terte persoane de catre bunica mea vitrega (era diagnosticata la acea data cu Alzheimer). Eu am un ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita sau nu? ContSters169673 ContSters169673 Dupa moartea mamei s-a facut succesiune dupa ea, tata, fiul si fica, fica care locuieste de cand s-a nascut pana in prezent in casa parinteasca. Tatal a vandut ... (vezi toată discuția)