avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Apel nefăcut de parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Apel nefăcut de parchet

La apelul declarat de catre persoana vătămate si de catre inculpat nu trebuia sa se adauge si apelul parchetului care a emis rechizitoriul fiind vorba despre infracțiunii al caror subiect pasiv este statul , adică ultraj contra polițistului, de ce parchetul nu a făcut apel la hotararea pronunțată în prima instanța. Atât faptul ca la sedinta de judecata procurorul de sedinta facand parte din parchetul care a emis rechizitoriul a cerut condamnarea cu suspendarea, insa instanța de fond a dispun renunțarea la aplicarea pedepsei fata de inculpat.Va rog sa-mi răspundeți!
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 21:20, 16 Septembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligatoriu ca parchetul să formuleze apel.
Dacă parchetul nu a formulat apel înseamnă că este mulțumit de pedeapsa aplicată și modalitatea de executare dispusă de instanță.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E posibil sa-și fi dat seama și procurorul ca nu a fost comis ultraj asupra polițistului.
Sunt situații când anumite situații care se petrec în relaționarea polițist - cetățean, sunt confundate cu ultrajul.
E vorba de multe fapte contravenționale, care deși sunt doar contravenții, se exagerează cu dosare de ultraj.
După 3 ani de proces s-a stabilit faptul ca fapta este infracțiune fiind data solutia de renuntarea la aplicarea pedepsei , instanța considerand faptul ca o pedeapsa ar fi prea mult pentru inculpat si a dat un avertisment dar instanța nu a luat in considerare declaratii date in cursul urmăririi penale unde martorii au spus exact ce sa intamplat pe cand in cursul judecății aceiasi martori după trecerea unui timp de aproape 1 an au spus ca nu-si aduc exact aminte , vazandu-se clar ca au fost influențați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neparticiparea la sedinta de judecata viorelv viorelv Va rog sa-mi răspundeți cum se poate ca un inculpat sa scape cu renunțarea la aplicarea pedepsei după trei ani de proces , pentru infracțiunile de ultraj ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la aplicarea pedepsei viorelv viorelv Am fost victima infractiunii de ultraj prin amenintare, și tulburarea linistii publice, în calitate de funcționar public cu statut special adică ... (vezi toată discuția)
Judecătorul a luat în considerare la aplicarea pedepsei doar declarațiile martorilor mincinoși. pot obține înregistrarea ședinței de judecată pentru a demonstra asta? viorelv viorelv În proces au fost audiați mai mulți martori, unii au spus adevarul altii au mințit, cei care au mințit sunt rude cu inculpatul insa judecătorul le i-a ... (vezi toată discuția)