avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pot calatori din Anglia in Romania cu carte de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pot calatori din Anglia in Romania cu carte de identitate ce expira in ziua zborului?

Buna ziua. As dori sa stiu daca pot calatori din Anglia in Romania cu carte de identitate ce expira in ziua zborului sau trebuie sa merg la ambasada pentru titlul de calatorie? Mentionez ca merg in Romania ca sa imi reinnoiesc cartea de identitate.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 01:27, 19 Septembrie 2017
In Romania puteti sa intrati, singura problema o sa fie timpul de asteptare daca vor sa faca verificari suplimentare, poate si o amenda de cateva zeci de lei.
Cu politia de frontiera de pe aeroportul de plecare poate sa aveti probleme.
Av. Mihai Cosmin Tudor a scris:

In Romania puteti sa intrati, singura problema o sa fie timpul de asteptare daca vor sa faca verificari suplimentare, poate si o amenda de cateva zeci de lei.
Cu politia de frontiera de pe aeroportul de plecare poate sa aveti probleme.


Deci daca cartea de identitate expira pe 1 noiembrie iar zborul spre Romania este pe 1 noiembrie, se poate sa nu ma lase sa plec din Anglia?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie reinnoit cu cel putin 15 zile inainte de expirare, dar valabilitatea lui exista si in ziua inscrisa pe el ca fiind ultima. Deci nu vad o problema, Actul este valabil si pe data de 1 noiembrie, daca aceea este data scrisa pe el.
Dar, ca o masura de siguranta, puteti contacta politia de frontiera din UK sau londra.mae.ro
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putem calatori? pasc72 pasc72 Buna ziua! Am o fata de 15 ani si mama ei este in Italia din Martie 2018. Noi facusem o procura notariala prin care ea imi permitea sa plec cu fata in Anglia, ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata  e i e i Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca si cum sotul poate intra in tara, din Italia, cu cartea de identitate expirata din data de 18 mai 2016. El are un buletin ... (vezi toată discuția)
Calatorie de unul singur a unui minor de 17 ani 12stefy 12stefy Am 17 ani si am nevoie sa plec din tara spre Anglia intr-o saptamana. Stiu ca pana la 18 ani nu pot calatori singur, asa ca am aranjat sa fiu insotit de un ... (vezi toată discuția)