Buna ziua. Am si eu o intrebare despre perioada de gratie intre incheierea cartii de munca si data angajarii.Am avut somaj pana in data de 02 -10-2009,si tot atunci mi s-a incheiat si cartea de munca.As dori sa stiu cate zile trebuiesc sa treaca pana in momentul unei noi angajari.Initial ,am inteles ca ar fii in jur de 21 de zile ,dar as vrea sa fiu sigura pentru ca nu cumva sa mi se intrerupa cartea de munca.Va multumesc.
am si eu o intrebare pe tema aceasta. Daca femeia cu aceasta "intrerupere" se angajeaza si naste peste sa zicem 3 luni de la angajare mai beneficiaza de CIC?
Cat e maximul acestei intreruperi ca sa poata beneficia?
Buna ziua,
As vrea daca se poate sa ma lamuresca si pe mine cineva legat de cateva aspecte privind somajul:
1. Nu sunt din Bucuresti dar mi-am facut viza de flotant. In cazul acesta am dreptul sa iau somaj de aici.Problema este unde trebuie sa merg sa depun actele pentru somaj? La sediul din Spataru Preda sau in alta locatie?
2. Pentru somaj este nevoie de o adeverinta de venit pe care am scos-o din localitatea de domiciliu.Trebuie sa scot o astfel de adeverinta si de aici din Bucuresti.
Daca ma puteti ajuta v-as fi recunascatoare intrucat nu stiu unde sa ma indrept.
Daca aveti viza de flotant pe Bucuresti puteti depune dosarul de somaj aici la AMOFM din sectorul de domiciliu.
Va sunt necesare: carnetul de munca, decizia de incetare a contractului de munca, adeverinta din care sa rezulte ca aveti stagiu minim 12 luni din ultimele 24, diplomele pe care le detineti, buletinul de identitate (toate in copii si origial).