avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... agentul imobiliar vrea comision personal, NU prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

agentul imobiliar vrea comision personal, NU prin agentia agentia pe care o reprezinta

Buna ziua,
Am semnat un contract de vizionare in care se mentioneaza adresa ap. respectiv, iar comisionul este taiat cu pixul si scris negociabil ( de catre mine, la indemnul ag.) Am cazut de acord cu proprietarul sa-l cumpar, insa agentul imobiliar ne-a propus sa-i dam lui "cat vrem" pt. a nu mai facem plata prin intermediul agentiei deoarece sefii lui nu vor accepta comisionul cu care la inceput agentul a fost de acord (verbal).
Proprietarul ap. nu are nici un document semnat cu el, ci doar eu. I-am propus sa mergem sa dea o declaratie la notariat ca agentia si-a primit comisionul din partea mea( bani ce ar reprezenta " comisionul personal", in cazul in care ar exista un proces, sa fiu acoperita), insa cum ma asteptam nu a fost de acord. Am citit pe avocat net ca as putea sa fac un contract anterior cu o alta agentie, insa mai exista vreo solutie? Agentul refuza sa dam banii prin agentie, iar mie imi este teama sa ii dau acest comision fara o chitanta, sau o declaratie autentificata. Ce pot face?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 16:21, 4 Octombrie 2009
MIHAI GRIGORE a scris:

Orice decizie luati un singur lucru va recomand : plata sa o faceti in baza unei facturi si sa primiti chitante pentru sumele de bani platite! Asta ca sa nu fiti data in judecata ulterior pentru alte plati! Asa cum au zis si colegii mei , dvs aveti un contract cu agentia , nu cu agentul respectiv , deci obligatiile de plata sunt catre agentie !
Ceea ce ati citit pe avocatnet referitor la incheierea unui alt contract anterior cu o alta agentie careia sa ii platiti bineinteles un comision mai mic , este perfect acoperit legal dar nu este corect din punct de vedere moral! Decizia va apartine! Oricum , in cazul unui eventual proces intentat de prima agentie , veti putea demonstra ca ati vizionat acel apartament cu alta agentie si , datorita faptului ca acest lucru a fost facut anterior , ati platit comisionul catre cei prin care ati vazut prima oara apartamentul! Nu se pot plati 100 de comisioane daca vedeti acelasi apartament cu 100 de agentii imobiliare diferite! Este evident acest lucru!
Alegerea va apartine!
SUCCES!
=D>

Si in felul asta platiti un comision mai mic , si este si perfect legal .
Asa putem presupune si ca este imoral sa vinzi tigari pentru ca fumatul cauzeaza cancer , dupa cum scrie si pe pachet .

Sa nu uitati sa va asigurati ca factura si chitanta sunt perfect valabile , si sa cuprinda toate datele de identificare , ca sa nu aveti surprize dupa aceea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de contract de intermediere cumparare artstma artstma Buna ziua, am si eu o intrebare legata de titlul subiectului, insa inainte sa va povestesc putin cum am ajuns aici. Acu 2 luni am semnat un contract de ... (vezi toată discuția)
Probleme agentie imobiliara korina1979 korina1979 Buna ziua! Am vizionat in apartament prin intermediu unei agentii imobiliare. Cand am ajuns la apartament, am fost rugata sa semnez contractual de vizionare, ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament - agentie imobiliara elybebytza elybebytza Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament.Programasem o intalnire direct cu proprietarul, care il vinde la 39000 EUR,insa am amanat-o.Intre timp,eu am ... (vezi toată discuția)