avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu prenatal

sunt insarcinata in saptamana 28, in curand pot intra in prenatal, ma incadrez si in cele 12 luni de cotizare anterioare nasterii copilului, dar intrebarea mea este legata de concediul de odihna aferent anului in curs.Mi-am luat concediu de odihna la inceputul anului, inainte sa stiu ca sunt insarcinata, in total 21 de zile din 23.Daca imi iau prenatal de la 1 noiembrie cred ca am beneficiat de 1 zi in plus de concediu de odihna.Este posibil sa-mi traga banii pt acea zi ,daca da ma afecteaza la indemnizatia de crestere a copilului sau cand ma voi intoarce la lucru in anul respectiv mi se va acorda concediu de odihna cu o zi mai putin ?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 14:15, 4 Octombrie 2009
Nu stiu care este politica firmei dvs. sau continutul contractului colectiv de munca aplicabil, dar vorbind in mod general ziua aia de concediu de care ati beneficiat in plus se considera ca si drept salarial necuvenit, deci vi se va retrage din ultimul salariu. In ce sens va afecteaza la indemnizatie?
lucrez la o unitate bugetara ma gandeam ca mi se va retrage din salariu aceea zi dar oricum am realizat venit in luna respectiva deci fie ca-mi trage sau nu gandesc eu ca tot indeplinesc conditia de 12 luni de cotizare pt a beneficia de indemnizatie pt copil
Regularizarea CO se face de regula la incetarea contrcatului.
Chiar daca va retine suma pt 1 de Co acum, asta nu va afecteaza stagiul pentru CIC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului. miky3110 miky3110 Buna ziua, sunt insarcinata in 20 saptamani,angajatorul stie acest lucru din primele saptamani . Din luna ianuarie sunt acasa fara salariu,si din cate am aflat ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal conelia anghel conelia anghel Buna ziua Sunt Cornelia Anghel si am o intrebare pentru o cunostinta de la serviciu. Este angajata la o firma de paza cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil si prenatalul Piccolina83 Piccolina83 Buna ziua, as vrea sa stiu cum se face calculul pt indemnizatia de crestere copil, cu noua lege, in conditiile in care as intra in concediu de risc sarcina ... (vezi toată discuția)